Küresünni Düşünce Platformu, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde AK Parti’nin kendilerinden aday göstermediği gerekçesiyle seçimi boykot etme kararı aldı. Van'da 40 bin oyu bulanan platform üyesi olan Küresünni Aşireti mensupları, aldıkları boykot kararına destek toplamak için mahalle mahalle, köy köy gezip destek istiyor. Platformun sözcüsü Ferhat Atacan, "Bizi yok sayanları biz de yok sayacağız." dedi.

Yaklaşık 100 yıl önce İran'dan göç eden ve çoğunluğu Azeri olan topluluk mensuplarının oluşturduğu Küresünni Düşünce Platformu, AK Parti'de aday gösterilmedikleri gerekçesiyle 11 Nisan 2015 tarihinde AK Parti Van İl Teşkilatını protesto etmişti. Protestolara destek amaçlı olarak Van’ın merkez ilçe belediyelerinde meclis üyeliği görevi yürüten 13 belediye meclis üyesi istifa etmişti. Van'da AK Parti milletvekili aday listesinde kendi topluluklarından mensup kişilere yer verilmemesine tepki gösteren Küresünniler, seçimin boykot edilmesi için çağrı yapıp, destek istedi. Van'da aşiret mensuplarının yoğun yaşadığı mahallelere giden Küresünniler, 7 Haziran'da sandığa gitmeyeceklerini ve düzenleyecekleri bir şölende kendilerine destek veren herkesi bir araya getireceklerini söyledi.

Gittikleri mahallelerde tepkilerini dile getiren Küresünniler Düşünce Platformu üyeleri, ilk olarak Kur'an-ı Kerim okuyarak propagandaya başlıyor. Yıllardan bu yana Küresünniler'in ötekileştirildiğini ileri süren Küressüniler Düşünce Platformu Sözcüsü Ferhat Atacan, yönetilen değil, yöneten toplum olmak için yola çıktıklarını belirtti.

'7 HAZİRAN DİRİLİŞ TARİHİMİZ OLACAK'

Türkiye geneli 1 milyon, Van'da ise 150 bin nüfusları olduğunu aktaran Atacan, “Van'da 40 bin mensubumuz oy kullanacaktı. Ancak, 7 Haziran'da sandığa gitmeyeceğiz. O gün büyük bir şölen düzenleyip bize destek verenleri bir araya getireceğiz. Bizleri yok sayanlara karşı başlattığımız bu onurlu mücadelede tüm halkımızın bizlerin yanında yer alacağından şüphemiz yoktur. 13 yıldır gönül verdiğimiz, her konuda katkıda bulunduğumuz, AK Parti, ne yazık ki önümüzdeki 4 yıl için de bizleri yok saymıştır. Bundan sonraki süreçte geleceğimizi kirli yapıların dudaklarından çıkacak sözlere teslim etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Bizlerin geleceğini kendi çıkarları için yok sayanları bundan sonra yok sayacağız.” diyen Atacan, “Bu saatten sonra bize başbakanlık bile verseler kararımızdan vazgeçmeyeceğiz. Tüm mahalleleri dolaşmayı hedefliyoruz. Halkımız sandıkları boş göndererek en güzel cevabı verecektir. 7 Haziran diriliş tarihimiz olacak." dedi.