Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Başkanı Lami Özgen, 7 Haziran seçimlerine az günlerin kaldığını kaydederek “7 Haziran genel seçimlerine sayılı günlerin kaldığı bu süreçte gerilimi yükselten, saldırıları besleyen, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın nezdinde biçimlenen bu saldırgan AKP siyasetinin ülkemizi sürükleyeceği yer hiç kuşkusuz kaos ortamıdır. Ancak bu ortam AKP’nin bilinçli tercihi ve politikasının sonucudur. Çünkü AKP geniş kitleler üzerinde korku ve yılgınlığa yol açarak, biz olmazsak kaos ortamı olur havası yaratarak yeniden iktidar olmak istemekte.” dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği(TTB) KESK binasında ortak basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını KESK Başkanı Lami Özgen yaptı. Özgen, AK Parti’nin devletleştiğini, Cumhurbaşkanı'nın koordinasyonu altında devletin tüm kurum ve olanaklarını seçimi kazanmak için seferber ettiğini savundu. Özgen, “Bu uğurda her gün, her saat anayasayı ayaklar altına almaktan çekinmedikleri gibi seçim güvenliğini de tehdit etmekte.” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı'nın ve Başbakan'ın seçim meydanlarındaki söylemleri muhalefet partilerini ve muhalif tüm kurumları 'düşman' gibi değerlendirerek hedef haline getirdiğini iddia eden Özgen, “İl binalarına bomba konulduğu gün bile cumhurbaşkanı HDP’yi açık hedef alan konuşmalarına devam ediyor. Cumhurbaşkanının anayasayı ayaklar altına alarak yürüttüğü seçim çalışmalarına YSK göz yumuyor, sessiz kalıyor.” diye konuştu.

Özgen, konuşmasına şöyle devam etti: “7 Haziran genel seçimlerine sayılı günlerin kaldığı bu süreçte gerilimi yükselten, saldırıları besleyen, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın nezdinde biçimlenen bu saldırgan AKP siyasetinin ülkemizi sürükleyeceği yer hiç kuşkusuz kaos ortamıdır. Ancak bu ortam AKP’nin bilinçli tercihi ve politikasının sonucudur. Çünkü AKP geniş kitleler üzerinde korku ve yılgınlığa yol açarak, biz olmazsak kaos ortamı olur havası yaratarak yeniden iktidar olmak istemekte.”

Seçim atmosferine girildiğinden bu yana HDP’ye yönelik 66 saldırının yapılmasına rağmen ciddi tedbirlerin alınmaması yeni saldırıları beraberinde getirmekte olduğunu öne süren Özgen, “Karabük örneğinde olduğu gibi kimi saldırılarda yetkililerin saldırganları engelleme yerine seçim bürolarının kapatılacağı sözünü vermesi diğer illerde de seçim bürolarına yönelik saldırıları teşvik etmekte.” diye konuştu.

BU MÜCADELE ONLARIN ONURLU MÜCADELESİDİR

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Özgen, ‘Bursa’daki metal işçilerin grevlerine siz destek veriyor musunuz? sorusu üzerine KESK Başkanı Lami Özgen, şu cevabı verdi: “Sadece KESK, DİSK, değil, emekten yana olan tüm kesimler uzun süredir metal sektöründeki işveren ve yandaş sendika ittifakını biliyor. Buna karşı metal işçilerin bir arada yürüttükleri bu direnişi bu mücadele onların onurlu mücadelesidir. Temel haklarını emeklerine peşkeş çeken sendikaya karşı örgütlü bir duruştur. Bizde onların bu duruşunu kurumsal açıklamalarımızla destek verdik. Aynı zamanda bugün Türkiye’nin bütün illerinde demokrasi güçleriyle beraber metal işçileriyle dayanışma içinde olacak açıklama ve eylemlerini bugün yapmaktayız.”