HDP Mersin milletvekili adayı ve AKP eski Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, twitter fenomeni Fuat Avni’nin haber verdiği gazeteciler ve hukukçulara yönelik operasyonun kendisi açısından sürpriz olmadığını, muhtemel operasyonun bütün temel hak ve özgürlüklerin ihlali anlamına geldiğini söyledi. Hükümetin gazetelere, televizyonlara el koyabileceğini de ifade eden Fırat, “Şartlar yerine gelmediği halde bir bankaya el konabiliyorsa, gazetelere haydi haydi konur.” dedi.

Haber alma özgürlüğünün düşünce özgürlüğünün bir parçası olduğunu ifade eden Fırat, “Çünkü insanlar doğru haberi alacak ve dolayısıyla da bundan düşüncelerini dile getirecekler. Maalesef bu basına yönelik olan saldırı bana göre doğrudan doğruya insanların en temel hakkı olan düşünce özgürlüğüne yönelik bir saldırıdır. Bunu kabullenebilmek mümkün değil ama maalesef karşımızda çılgın bir iktidar bulunuyor. Dolayısıyla bunun etkileri yalnız Türkiye değil bütün dünyada Türkiye aleyhine çok büyük bir menfi propaganda olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Türkiye’de artık hukukun H’sinden bahsetmenin mümkün olmadığının altını çizen Fırat, şöyle konuştu: “Yani birileri talimat veriyor ve bu talimat yargı tarafından hayata geçiriliyor. Böyle bir hukuk olmaz. Bunun sebebine de bakınca, iktidarı kaybetme korkusu var, iktidarın kaybedilmesi yalnız değil, tabi bunun karşılığında yarın yapılacak olan yolsuzluk araştırmalarının korkusu var, yargılanma korkusu var. Fakat böyle bir yargılanma olsa da şundan emin olsunlar ki o yargılama adil bir yargılama olacaktır, şimdiki gibi olmaz. O bakımdan benim için sürpriz değil, yapabilirler. Başka provokasyonlara da gidebilirler. Yani iktidarı kaybetmemek için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Benim kanım o.”