Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına tepki gösterdi. Arık, insanların canlarına kasteden canlı bombalara karşı demokrasi yürüttüğünü ileri süren AK Parti'nin kendinden olmayan iş dünyasına karşı faşizm uygulamaktan geri kalmadığını söyledi.

CHP Milletvekili Çetin Arık, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimi Yunus Süer tarafından Bugün gazetesi, Bugün TV, Kanaltürk TV ve Millet gazetesinin de içinde olduğu Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasını eleştirdi. Seçim çalışmalarını Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerine yaptığı ziyaretlerle sürdüren Arık, sandıktan korkan AK Parti'nin Türkiye’yi uçuruma sürüklemeye devam ettiğini ifade etti.

1 Kasım seçimlerine günler kala Türkiye’nin en önemli holdinglerinden birine kayyum atandığını belirten CHP Kayseri Milletvekili, “AKP Türkiye’nin çivisini çıkarmaya çalışıyor. Ülkede hiç kimse güvende değil. AKP işine gelmediği zaman, kimi zaman vergi denetimi, kimi zaman Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) aracılığıyla kimi zaman da hukuk kurallarını ters yüz ederek iş dünyasını baskı altına almaya çalışıyor. Bunun son örneğini Koza İpek Holding örneğinde gördük. Holdinge kayyum olarak atanan isimlerden de anlaşılıyor ki, AKP grup bünyesindeki medya organlarını susturmak, binlerce kişinin ekmeğini elinden almak istiyor. Yarın AKP’nin hukuksuzluğundan kim nasiplenecek belli değil. Kentimizde de binlerce kişinin ekmek yediği kuruluşlara karşı takındıkları tavır ortada. Bir yandan ülkemize yabancı sermaye gelsin diye çabalarken AKP eliyle yatırımcılar ve bu yatırımcıların şirketlerinde çalışan binlerce emekçimiz yok edilmeye çalışılıyor.” diye konuştu.

"AKP CANLI BOMBALARA DEMOKRASİ, İŞADAMINA FAŞİZM UYGULUYOR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 'Türkiye'de intihar eylemi yapabilecek kişilerin belli bir listesi var. Takip ediyorsunuz ama bunun öyle bir eylemi gerçekleştirme anına kadar müdahale edemiyorsunuz. Demokratik hak ve özgürlüklerden feragat etmeden yürütülmesi gereken bir mücadele' şeklindeki sözlerini hatırlatan Arık, “AKP’liler insanımızın aklı ile dalga geçiyor. İnsanların hayatlarına kasteden canlı bombalara müdahale etmemelerini demokratik hak ve özgürlüklerle açıklamaya çalışan AKP, konu AKP muhalifleri olunca demokrasiyi, insan haklarını, evrensel hukuk kurallarını rafa kaldırmakta bir sakınca görmüyor. AKP Türkiye’sinde canlı bombalar işadamlarından daha saygın oldu. Eğer canlı bomba iseniz hukuk çerçevesinde size kimse dokunamıyor ama iş adamıysanız tüm mal varlığınıza el konuluyor.” dedi.

"MİLLETE KÜFREDEN İŞADAMLARI DIŞINDAKİ HERKES TEHLİKE ALTINDA"

Millete küfreden iş adamlarının AK Parti için makul işadamları olduğunu belirten Arık, açıklamalarını şöyle tamamladı: “Millete küfreden AKP’li işadamları dışındaki herkes bu ülkede tehlike altında. AKP havuza girmeyenleri hukuk ile boğmaya kalkıyor. Elbette bu hukuk evrensel anlamda bir hukuk değil bu AKP’nin yarattığı adı hukuk olan ama içinde hukuk bulundurmayan bir garabet. Ancak bunlar AKP’lilerin son çırpınışları. Gözünü kırpmadan binlerce kişinin ekmeği ile oynayan, üç beş oy için insanların ölümüne seyirci kalan, Türkiye’yi hızla üçüncü sınıf bir Ortadoğu ülkesine dönüştürmeye çalışan AKP’ye 1 Kasım’da halkımız gerekli cevabı verecek. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. 1 Kasım sonrası CHP iktidarında demokratik hukuk devletinin tüm kurum ve kurullarıyla hayat bulduğu bir Türkiye olacak. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.”