Eskişehir'in AK Partili Seyitgazi ilçe belediyesi, kentteki öğrencilere dağıttığı kırtasiye yardımı poşetinin üzerindeki yazı ile herkesi şaşırttı. Okullarda AK Partili Başkan Hasan Kalın tarafından dağıtılan kırtasiye hediye poşetlerin üzerindeki 'Gelecek için çalıyoruz' yazısı dikkat çekti. CHP’li vekiller Başkan Kalın’ın üzerinde ‘Gelecek için çalıyoruz’ yazılı poşet ve öğrencilerle çektirdiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşarak tepki gösterdi. CHP’nin Avukat Milletvekili Cemal Okan Yüksel, “AKP’li Seyitgazi Belediye Başkanı malumu ilan etmiş. Gelecek için çalıyorlarmış.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Seyitgazi’nin AK Partili Belediye Başkanı Hasan Kalın, bir skandala imza attı. Alınan bilgiye göre, Başkan Kalın, 1 Kasım seçimleri öncesi okullarda öğrenciler için kırtasiye yardımı yaptı. Ancak Başkan Kalın’ın öğrencilere bizzat dağıttığı ve içerisinde kırtasiye olan kağıt poşetlerin üzerindeki 'Gelecek için çalıyoruz' yazısı dikkat çekti. Başkan Kalın, öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Belediyenin bu skandal çalışması herkesi şaşırttı. CHP Eskişehir Milletvekili Avukat Cemal Okan Yüksel, sosyal medya hesabından, söz konusu fotoğrafları paylaşarak, “Gelecek için çalıyorlarmış" diyerek hem tepkisini dile getirdi, hem de Başkan'ı tebrik etti. CHP’li Yüksel, “AKP’li Seyitgazi Belediye Başkanı malumu ilan etmiş. Açık sözlülüğünden dolayı belediye başkanını tebrik etmek gerek.” ifadesini kullandı. Eskişehir ziyaretinde yaşanan olayın fotoğrafını gösteren CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de, "Son günlerde Eskişehir'de bir AKP belediye başkanı şöyle bir şey bastırmış ve dağıtmış. Allah'ın işine bak 'gelecek için çalıyoruz'. Görüyor musunuz?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Başkan Hasan Kalın ise olayın sosyal medyada yer alması üzerine, öğrencilere dağıtılan ve kırtasiye setinin olduğu kağıt poşetlerin hatalı basım sonucunda 'gelecek için çalışıyoruz' yerine 'gelecek için çalıyoruz' yazıldığını belirterek, yaşananlardan özür diledi.