Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi sonrası mağdur olan bir çok işyeri sahibi kesintilerin devam etmesi endişesiyle soluğu Jeneratör satışı yapan yerlerde aldı. Elektrik kesintinin ardından jeneratör satışlarında artış oldu.

Öğlen ve akşam saatlerinde yaşanan kesintiler esnafı iş yapamaz hale getirdi. Bir çok işyeri kesinti sonrası karanlığa gömülürken bazı esnaflar mum, gaz lambası, ışıldak ve tüplü aydınlatma ile müşterilerine hizmet vermeye çalıştı. Kesintinin nedeninin açıklanmaması ve kesintilerin yeniden devam edebileceği endişesi taşıyan Samsunlu vatandaşlar ise çareyi Jeneratör almakta buldu. Jeneratör satışlarında son iki günde artış olduğunu söyleyen Aksa Jeneratör Genel Müdürü Alper Peker, "Jeneratör genelde elektrik kesintileri olduğunda akla gelen bir ürün. Geçtiğimiz gün yaşanan elektrik kesintileri Jeneratörün bir lüks değil ihtiyaç olduğunu her zaman hazırda durması gereken yeri geldiğinde hayati bir ürün olduğunu bizlere bir kez daha göstermiş oldu. Her elektrik kesintisi olduğunda piyasaya kamyon üzerlerinde garantisiz ve kalitesiz jeneratörler satılmaya başlanır. Bizler jeneratörün arkasında kurumsal bir firmanın olduğu yerlerden alınmasını tavsiye ediyoruz. Çünkü önceki gün yaşanan kesinti sonrası bizim markamızı almamış olanlar muhattap bulmaması sonrası çağrı merkezimizde telefonlarımız 'jeneratörüm var ama çalışmıyor' şikayetleri ile adeta kilitlendi. İnternet sitemizin tıklanması ise yüzde 500 arttı. Biz her fırsatta Jeneratörün ihtiyaç olduğunu anlatmaya çalışıyorduk duyarlı olanlar gelip ürün alıyordu. Sonra ihtiyaç olunca alırım diyenler yaşanan kesintiler sonrası mağdur olduktan sonra bize gelip jeneratör almaya başladı." dedi.

Özellikle Samsun'da aynı gün aralıklarla yaşanan 5 saatlik elektrik kesintisinin bir çok esnafın mağdur olmasına neden olduğunu hatırlatan Karadeniz Makina Satış ve Servis Şirket Müdürü Ramazan Demirtaş, "Jeneratörü olanlar ise işlerine kaldığı yerden ara vermeden devam etti. İnsanlar jeneratörün kıymetini mağduriyet yaşayınca anladı. Bizim jeneratör satmamız o kadar çok önemli değil. Ama uzun süreli elektrik kesintilerinde ekonominin uğradığı zarar dolayısıyla ülkemizin zararına olan bir durum. Biz bu durumun yaşananmaması için vatandaşları önceden jeneratör almaları konusunda bilgilendirmeye çalışıyorduk. Ama son yaşanan kesintiler sonrası bir çok esnaf bize jeneratör siparişi verdi. İşlerimizde gözle görülür bir artış oldu." diye konuştu.