Aksaray'da 5 katlı bir alışveriş merkezinde yangın çıktı. Personele yemek hazırlayan aşçı bir kadının binada mahsur kaldığı öğrenildi. İtfaiye ekipleri, devam eden yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

Edinilen bilgiye göre yangın, saat 19.40 sıralarında Hamidiye Mahallesi'ndeki 5 katlı bir alışveriş merkezinde meydana geldi. Alışveriş merkezinin 5'inci katında henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangında alevler bir anda yayıldı. Durumu fark eden çalışanlar, yangın tüpleriyle müdahale etmeye çalıştı, ancak yetersiz kalınca, itfaiye ekiplerine haber verildi.

Alevlerin hızla binanın alt katlarına yayılmaya başlaması üzerine çalışanlar ve müşteriler, binayı boşalttı. Personele iftar yemeği hazırlayan aşçı bir kadının binada mahsur kaldığı öğrenildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına almaya çalıştı. Ancak alışveriş merkezindeki parfüm gibi yanıcı maddelerin patlaması sonucu alevler alt katları sarması üzerine itfaiye, yangını kontrol altına almakta güçlük çekti. Çevredekiler, itfaiyenin yetersiz kalması üzerine tepki gösterirken, alevlerin yan binalara sıçrama ihtimali üzerine o binalar da tahliye edildi.

İtfaiye ekipleri, alevleri kontrol altına almaya çalışıyor.