Aksaray'da Özel Sema Eğitim Kurumları'na bağlı okullar ile Sabah Dershanelerine, polis nezaretinde 6 ayrı kurum tarafından baskın yapıldı. Aksaray Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi nezaretinde, Maliye, İtfaiye Dairesi ile SGK, Çevre ve Şehircilik, Tarım İl Müdürlüğü'nden oluşan ekipler, eğitim kurumlarındaki evrak ve dökümanları inceleyip tutanakla kayıt altına aldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı ekiplerin koordinesinde sabah saatlerinde Özel Sema Eğitim kurumları ve Sabah Dershaneleri; Vergi, Maliye ve İtfaiye Dairesi ile SGK, Çevre ve Şehircilik, Tarım İl Müdürlüğü olmak üzere 6 ayrı kurumdan oluşan ekipler, söz konusu okullar ile dershanelere getirildi.

Söz konusu kurumların, son iki yıldır kesintisiz sık sık devletin ilgili kurumlarınca çeşitli denetimlerden geçirdiği belirtildi. KOM’a bağlı ekipler ise kendi görevlerinin ise 6 ayrı kurumdan gelen görevlileri korumak ve onların güvenliğini sağlamak olduğunu iddia edildi.

'BU KURUMLARDA HİÇBİR ZAMAN KÖTÜ VE ART NİYETLİ BİR İŞLEM OLMADI'

Kurumların avukatı Sebahattin Batur, müvekkili olan kurumlarının denetimi için gelen herkese kolaylık sağladıklarını ve denetime de açık olduklarını belirtti. Ancak denetim adı altında devlet kurumlarından memurların, polislerin haber vermesiyle kurumlara baskına gelindiğini vurguladı.

Av. Batur, yapılanların hukuksuz olduğunu ve bu girişimin tamamen KOM şubenin koordinesi ve memurlara baskı ile yapıldığını savundu. “Yapılanlar tamamen hukuksuz ve art niyetlidir. Kurumlarımız denetime açık. Herkes gelip denetleyebilir.” diyen Av. Batur, şunları söyledi: "Bakın bu okullar hep başarılarıyla adında söz ettirmiş ve herkesin teveccühünü almıştır. Bu kurumlarda hiçbir zaman kötü ve art niyetli bir işlem olmamıştır ve yapılmamıştır."

'KAYIT DÖNEMİNDE YAPILAN BU TÜR BASKINLARLA İMAJ ZEDELENMEK İSTENİYOR'

Denetlemenin yapıldığı Sema Eğitim Kurumları Müdürü Mehmet Ali Akbaş da söz konusu denetlemenin sadece kendi kurumlarına yapılmasını dikkat çekti. Özelikle okulların kayıt dönemi içerisinde yapılan bu tür baskınlarla veli ve öğrenciler üzerinde olumsuz etki yapması nedeniyle bu yapılan denetimlerin polis nezaretinde yapılmak suretiyle eğitim kurumlarının imajının zedelenmesi için yapılan birer baskın olduğunu söyledi. Burada hedefin kendi kurumları olduğunun açık olduğunu vurgulayan Akbaş, "Bizim alnımız açık, hiçbir eksiğimiz yok. Herkes denetleyebilir. Biz sadece öğrenci yetiştiriyoruz.” dedi.

KOM polisleri nezaretinde 6 ayrı kurumdan gelen görevlilerin yaptığı denetimler halen sürüyor.