Aksaray'daki kamu hastanelerinde ultrason çilesi devam ediyor. Şammaz Vehbi Ekecik Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Aksaray Devlet Hastanesinde ultrasan konusunda büyük sıkıntı yaşanıyor. Vatandaşlar, özellikle Çocuk Hastanesi'nde ultrason için gün verilmesine rağmen söylenen günde geldiklerinde ultrason odasının kilitli olduğunu öne sürüyor. Görevlilerden “Ultrason çeken kişi izinli" cevabı aldıklarını ifade eden vatandaşlar, Aksaray Devlet Hastanesi'ne yönlendirildiklerini dile getiriyor.

Çocuk hastanesindeki ultrason odasının kapalı, görevlisinin ise izinde olması nedeniyle Devlet Hastanesi'ne giden hastalar burada da personel yetersizliği ile karşı karşıya kalıyor. Bir ay öncesinden ultrason randevusu alan vatandaşlar, iki ayrı ultrason odasında sadece iki görevlinin olması nedeniyle saatlerce sıra beklemek zorunda kaldığından yakınıyor.

Aksaray’daki sağlık problemlerine bir an önce son verilmesini isteyen vatandaşlar, “Devlette devamlılık esastır. Radyoloji uzmanı izinli ise yerine başka birisi bakar. Türkiye 'sağlıkta çağ atladı' dense de Aksaray’da halen sağlıkta sorunlar var. Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’nin bu konuda eksikliği giderip vatandaşlara layık olduğu hizmetleri sunmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştular.