Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Samsun Şubesi tarafından üyelerine "80 saatlik Sertifikalı Öğrenci Koçluğu ve Eğitim Danışmanlığı" kursu verildi.

Kursa eğitmen olarak katılan Kişisel Gelişim Uzmanı Kadir Olgun, "Öğrenci koçluğu sistemi öğretmenlere öğrencileriyle olan iletişimlerini geliştirmeleri ve güçlendirmeleri için güçlü bir yöntem sunar. Bu yöntem, akademik başarının yükselmesi ve öğrencilerle yaşanan sorunların çözümünde anahtardır. Öğrenci koçluğunun uygulandığı okullarda akademik başarının yükseldiği ve disiplin problemlerinin büyük ölçüde azaldığı gözlenmektedir." dedi.

Söz konusu eğitimle katılımcıların karşısındaki insanla nasıl anlaşabileceğini kavrayacağını belirten Olgun, “Kursu tamamlayarak ‘Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı’ unvanı kazanan bütün katılımcılar hem okullarında, hem de öğrencileri ve velileri karşısında eğitim alanında farklarını, farklı uygulamalarıyla ortaya koyacaklar.” dedi.

Cihan Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi ve Aktif Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Sefa Zor ise yaptığı açıklamada, "Eğitimin sorunlarının çözümü için sürekli çalışmalar ortaya koyan sendikamız, eğitim çalışanlarının kişisel donanımlarının artması için de sürekli projeler ortaya koyuyor. Bu projelerden biri olan Öğrenci Koçluğu ve Eğitim Danışmanlığı programımıza toplam 74 kişi katılmıştır." diye konuştu.

Üyelerinden gelen talepler doğrultusunda Akıl ve Zeka Oyunları, Hızlı Okuma Teknikleri, Mental Aritmetik gibi eğitim programlarının da yapılacağını belirten Zor, tüm yorgunluklarına ve yoğun gündemlerine rağmen hafta sonlarını 80 saat süren eğitimlere ayırıp ilgi gösteren üyelerine teşekkür etti.