Kayseri’de kendisini hayata bağlayan akülü aracı arızalan yürüme engelli 45 yaşındaki Hasan Alim, eve mahkum bir yaşam sürüyor. Alim, akülü aracını tamir ettirecek bir yardım eli beklediğini söyledi.

Merkez Melikgazi ilçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde oturan Hasan Alim, yüzde 80 oranında özürlü. Bel fıtığına bağlı olarak sinir sıkışması yaşayan ve yürüme kabiliyetini büyük oranda kaybeden Alim, yüksek tansiyon ve psikolojik tedavi de görüyor.

En fazla 200 metre yürüyebildiğini ifade eden engelli vatandaş, çok çabuk yorulduğunu ve rahatsızlığı nedeniyle malulen emekli olduğunu kaydetti. Tekerlekli sandalyeye mahkum bir hayat sürdüğünü anlatan Hasan Alim, bir hayırseverin bağışladığı akülü aracın arızalanması sonrası dışarıya çıkamaz olduğunu söyledi.

Emekli maaşının sadece ev ihtiyaçlarına yettiğini ifade eden 45 yaşındaki vatandaş, “Eşim ağır romatizma hastası. Evin ihtiyaçlarını akülü arabamla çıkarak kendim hallediyordum. Aracın tamir parası çok fazla. Eve mahkum bir hayat sürüyoruz. Bu konuda bir yardım eli uzanmasını bekliyorum.” dedi.