Kestel Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Hüseyin Sığıç, geçen günlerde Alevi bir vatandaşın dövülmesi olayının Alevi kimliği ile alakası bulunmadığını, dondurma yüzünden yaşandığını söyledi.

Kestel Alevi Bektaşi Derneği’nde basın toplantısı düzenleyen Sığıç, olayın ardından yaşanan bilgi kirliliğine açıklık getirmek istediklerini ifade etti. 15 Temmuz Çarşamba günü, Daimi ve Nurgül Gül isimli vatandaşların, dondurma aldıkları büfe sahibi tarafından dövüldüğünü hatırlatan Sığıç, olayı kınadı.

Sığıç, yaşananları şöyle anlattı: “Olay, bazı basın organlarında yer aldığı gibi oruç tutulup tutulmaması veya inanç temelli davranışlardan kaynaklanmamıştır. Olay, Kestel Belediyesi tarafından aile parkı içerisinde saldırgan Şentürk Kırdudu’ya tahsis edilmiş olan büfede dondurma satışı nedeniyle çocuklar arasında yaşanmış bir gerginlik üzerine patlak vermiştir. Bunun üzerine gerek mağdur olan aile ve gerekse de Bursa’daki alevi dernekleri ve sivil toplum kuruluşları sağduyulu davranmış, olayın büyümesini engellemiş ve herhangi bir provokasyona sebebiyet verilmemesini sağlamışlardır. Bu saldırı nedeniyle adli soruşturma açılmış olup yargı süreci devam etmektedir. Olayın faillerinden biri halen yakalanamamıştır. Biz yetkililerin adaletin tesisi için gereğini yapacağını umut ediyor ve bu işin takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.”

Bursa'da 15 Temmuz tarihinde gerçekleşen olayda, Nurgül ve Daimi Gül çifti, 10 yaşındaki çocukları Murat’a dondurma alması için para vermiş, Kent Parkı'ndaki büfeye giden büfe sahibinin küçük oğlunun, ‘az işim var, biraz bekle’ cevabı ile karşılaşmıştı. Çocuğun, ailesinin yanına giderek ‘bana dondurma vermediler’ demesi üzerine büfede bulunan Can Kırdudu ile aile arasında tartışma yaşanmış, baba Daimi Gül büfedeki çocuğa tokat atmıştı. Bunun üzerine büfe sahibi Şentürk Kırdudu ile yanında bulunan bir kişi ise Gül çiftine saldırmıştı. Yaralanan Daimi Gül, yoğun bakıma kaldırılmıştı.