Gezi olayları sırasında polisler tarafından dövülmesi sonucu hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, dövüldüğü sokakta anıldı.

Eskişehirliler, Kayseri’de biten Ali İsmail Korkmaz davasının kararını, Eskişehir sokaklarında protesto etmeye devam ediyor. Dün akşam saatlerinde Espark alış veriş merkezi yanındaki Ali İsmail Korkmaz heykeli önünde buluşan kalabalık grup, Ali İsmail Korkmaz’ın arkadaşları ile birlikte dövüldüğü ve daha sonra da hayatını kaybettiği Yunus Emre Caddesi Sanayi Sokak'a kadar ‘Biz bitti demeden bu dava bitmez’ pankartı ile yürüdüler.

Sanayi Sokak'ta, Ali İsmail Korkmaz ailesinin avukatlarından Heval Yıldız Karasu ile Özgür Öngel, katılımcılar adına açıklama yaptı. Karasu, Kayseri’deki mahkemenin kararını protesto ettiklerini belirterek, ”Bu sokağa yakın yerde AKP binası korunurken, Ali İsmail o gece sivil ve resmi saldırganlardan kaçarak, 3 arkadaşı ile bu sokağa girdi. Ama çıkamadı. Keşke diğer gençler gibi çıkabilseydi. Mahkeme, bu görüntüleri görmezden geldi. Bu davanın en önemli özelliği kamuoyu baskısı görüldü. Adalet, adliye koridorlarında sağlanmasa, sokaklarda sağlanır.” dedi. Avukatların basın açıklamasından sonra protestocular eylemlerine son verdi.