Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde alkollü olarak kullandığı aracı ile ters şeride giren ve kendi yolunda giden bir otomobile daha sonra da motosikletli kuryeye çarparak ölümüne sebebiyet veren sürücü Nedim Çetin'e yargılandığı mahkemeden 4 yıl ceza verildi. Cezayı az bulan motosikletli kurye Erhan Demircan'ın eşi ve yakınları avukatları aracılığıyla Yargıtay'a itirazda bulundu.

Olay 11 Mart gecesi meydana geldi. Alkollü şekilde 67 TL 377 plakalı otomobili ile ters şeride giren sürücü Nedim Çetin, kendi istikametine giden Emin Ersoy (40) idaresindeki 67 LL 467 plakalı otomobile ve Erhan Demircan(25) idaresindeki 34 FZ 6288 plakalı motosiklete çarpmıştı. Yaşanan kazada otomobil sürücüsü Emin Ersoy yaralı olarak kurtulurken, motosikletli kurye sürücü Erhan Demircan ise feci şekilde hayatını kaybetmişti. Kazada hayatını kaybeden Erhan Demircan'ın ve kazada yaralanan Emin Ersoy'un yaralanmasına sebebiyet veren alkolü sürücü Nedim Çetin'in hakkında açılan davada Ereğli 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nce verilen kararda 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası aldı. Kazada hayatını kaybeden Erhan Demircan'ın eşi Elif Demircan'ın avukatı Ali Altın, ailenin verilen cezayı az bulduğu gerekçesi ile temyiz için Yargıtay'a itirazda bulunduklarını söyledi.

'YARALI BİR ŞEKİLDE ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ'

Yargılamanın esas koşullarda ağır cezada yapılması gerektiğini kaydeden Avukat Ali Altın, kazada yaralanan Emin Ersoy'un şikayetinden vazgeçmesi sebebiyle davanın Ereğli 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldüğünü söyledi. Avukat Altın yargılamanın devam ettiğini de sözlerine ekledi.

FECİ KAZA GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIMIŞTI

Yeşiltepe yolunda meydana gelen feci kaza halk otobüsünün güvenlik kameralarına yansımıştı. Kameralara yansıyan görüntülerde ters şeritten gelen Nedim Çetin idaresindeki otomobile önce otomobile daha sonra da motosiklete çarptığı görülüyor.

SOSYAL MEDYADA SON PAYLAŞTIĞI GÖRÜNTÜ TRAFİK KURALLARINA UYMAYAN SÜRÜCÜLER OLMUŞTU

Diğer yandan feci kazada hayatını kaybeden evli ve 2 yaşında bir çocuğu olan Erhan Demircan'ın sosyal medyada son paylaşımı trafik kazası olmuş. 'Hayatın Gerçek Yüzü' adı ile paylaşılan görüntülerde trafik kurallarına uymayan sürücülerin sebebiyet verdiği kazalar yer alırken, talihsiz kurye sürücüsü kurallara uymayan sürücünün sebebiyet verdiği kazada hayatını kaybetmişti.