Teknoloji üssü Almanya'da yüz binlerce insanın sosyal medya bağımlısı olduğu ve bu medya kanallarını kullanmaktan vazgeçemedikleri belirtildi. İki yıl önce Federal Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan bir araştırmada 560 bin vatandaşın internet bağımlısı çıktığını belirten uzmanlar, bugün bu durumun daha da kötüleştiğini belirtiyor.



İnternet Bağımlılarına Yardım Derneği yetkililerinden Benjamin Wockenfuss, bağımlıların daha çok orta yaş üstü ve kadınlar olduğunu açıkladı. Augsburger Allgemeine gazetesinin haberine göre terapist Wockenfuss'dan geçen yıl yardım isteyenlerin yüzde 25'i 30 ila 40 yaş arasında. Her yüz bağımlıdan yüzde 20'si ise 40 yaşın üzerinde. Yardım arayan sosyal medya bağımlılarının yüzde 30'unun da kadın olduğu belirtildi. Bunun yanında uzmanlar internet üzerinden bahis yada para karşılığı oynanan spor oyunlarının da giderek büyük bir tehlike olduğuna dikkat çekiyor.



Almanya'da günde ortalama 2,5 saat bilgisayar oyunu oynandığına parmak basan yetkililer, sosyal medyada çok sayıda arkadaş sahibi olunmasının da tehlikeli olduğuna dikkat çekti. Çoğu kişinin bağımlı olduğunun farkına varamadığına işaret eden Techniker Krankenkasse adlı sağlık sigorta kurumu, internet bağımlılığının da kumar ve uyuşturucu bağımlılığı gibi kötü etkileri olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, bir kişinin her geçen gün daha fazla internet kullanmasını, tüm dikkatini internete yoğunlaştırmasını ve gerçek hayattan kopup sosyal medyada vakit geçirmeye başlamasını bağımlılık belirtisi olarak görüyor.