Türkiye'nin doğusunda problemlerin ardı arakası kesilmiyor. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Karakurt nahiyesi ile ulaşım sağlandığı ve 57 köyün kullandığı yolunun hali, yaşanan sıkıntıları gözler önüne seriyor. Köstebek yuvalarını andıran çukurlarla dolu yolda köylüler evlerine askeri tankta gider gibi gidiyor. Hamilelerin çocuk düşürdüğü ve araçların amortisörlerinin patladığı yol için köylüler seslerini yetkililere duyuramıyor.

Beşyol köyünün su problemini birkaç hafta önce gündeme taşıdıklarını ifade eden köylüler hiç bir yetkilinin kendilerini aramadığını söylüyor. Kars Valiliği başta olmak üzere İl Özel İadresi Meclisi, Sarıkamış Kaymakamlığı ve iktidar partisi milletvekillerinin sessiz kaldığı su feryadının ardından şimdi de 57 köyün yol problemi dile getiriliyor.

'KÖYLERE HİZMET YOK'

Köylülerden Murat Yolcu, yollarının çok bozuk olduğunu, sıfır bir arabanın bir ayda bu yollarda hurdaya çıkacağını belirtip, yaşadıkları sıkıntıyı gözlerin görmediğini, kulakların duymadığını öne sürdü. Kar sularının eridiği veya yağmurun yağdığı dönemlerde araçlarına lastik dayanmadığını anlatan Yolcu, "Kimse bunları dile getiremiyor. Geçen su sorunlarımızı dile getirdik bir Allah'ın kulu aramadı, ne yapıyorsunuz? Haliniz nedir? Nasıl yardımcı olalım? Şaşırdık kaldık. Buyurun buda yolumuz. Yol yol değil." dedi. Yollarını bir greyderin daha düzeltmediğini ifade eden Yolcu, "Biz sorunlarımızı muhtarlarımıza, kaymakamlarımıza ve encümenlere söylüyoruz ama icraat yok. Biz buradan devletimize, kaymakamımız bağırıyoruz köylerde hizmet yok." şeklinde tepkisini dile getirdi.