Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Türkiye genelinde 'Şehide saygı, teröre lanet' yürüyüşü düzenledi. Başkent Ankara'da ise yürüyüş, Beşevler Meydanı'ndan başladı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz'un da katıldığı yürüyüşe ilgi büyüktü. Ellerinde Türk bayraklarıyla katılan vatandaşlar, teröre lanet yağdırdı.

'Kahrolsun PKK İşbirlikçi AKP', 'şehitler ölmez vatan bölünmez', 'vur de vuralım, öl de ölelim' gibi sloganların atıldığı yürüyüşte, sık sık tekbirler getirildi. Beşevler Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, Güven Park'ta basın açıklamasıyla son buldu. Güven Park'ta Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan program, şehitler için yapılan dua ile devam etti.

Vatandaşlar, hep birlikte şehitler ile şu an terör örgütü PKK'ya karşı mücadele eden güvenlik güçlerine dua edip 'amin' dedi.

Duanın ardından bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, terör örgütü PKK'nın eylemlerini kınadı. Çözüm sürecini sert sözlerle eleştiren Kılavuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'na yönelik de eleştirilerini sıraladı.

Ülkücüleri provokasyonlara karşı da uyaran Kılavuz, ülkedeki kardeşliği kimsenin bozamayacağını vurguladı. Şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Kılavuz, terör örgütü PKK'ya karşı mücadele veren polis ve askerlerin her zaman yanında olacaklarını vurguladı.