Ankara Valiliği, Altındağ ilçesi Rüzgarlı Sokak’ta 09 Temmuz 2015 tarihinde bir kişinin öldüğü olaydan sonra Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin “Yol boyu otoparkların bulunduğu cadde ve sokaklarda güvenliğin ve trafiğin sağlıklı ve emniyetli bir şekilde sağlanabilmesi için ücretsiz olarak Ankara halkı ile esnafının kullanımına bırakılmasına” ilişkin kararının uygulanmasına destek verileceğini bildirdi.

Valilik’ten konu hakkında “Bu amaçla; Emniyet Müdürlüğü’nce oluşturulan 33 resmi ekip, 30 yunus timi, 13 motorsikletli trafik ekibi, 20 güven timi olmak üzere toplam 170 personel ile Büyükşehir Belediye zabıtasınca oluşturulan toplam 30 kişilik 10 ekip müşterek olarak çalışacak ve bu karara aykırı davranışlara kesinlikle izin verilmeyecektir.” açıklaması yapıldı.

Ancak, yol boyu araç parkının ücretsiz olmasının, herkesin her yere süresiz olarak aracını park edeceği anlamına gelmediğini hatırlatmakta yarar görüldüğüne işaret eden Ankara Valiliği, “Ücretsiz parkın sadece Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından işaretle ayrılan yol kenarlarında ve belirtilen sürelerde olacağı hususuna dikkat edilmelidir. Belediye tarafından belirlenen yerler ve kurallar çerçevesinde yapılan parklar dışındaki, trafiğe aykırı araç parkına trafik ekipleri müdahale edeceklerdir. Sürücülerimizin mağdur olmaması için bu düzenlemelere uygun hareket etmeleri gerekmektedir." dedi.

Halkın ve esnafın bu konuda alınan karar ve uygulamalara aykırı davranışlar için Polis İmdat 155, Alo Zabıta 153 nolu telefonlara ve Valiliğin internet sitesindeki iletişim bölümüne bildirmeleri halinde, konuya polis veya zabıta ekiplerinin derhal müdahale edeceğine dikkat çekilerek, 'yol boyu otoparklarının ücretsiz olarak Ankara halkının ve esnafının kullanımına sunulmasına ilişkin yeni düzenlemelere uyulmasında gerekli hassasiyetin gösterilmesi' dileği iletildi.