Hakkari Dağlıca’da şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu(34), memleketi Eskişehir’de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Törende gözyaşlarını tutamayan Vasfiye Topsakaloğlu, oğlunun şehit olacağını kendisine anlattığını söyledi. Anne Topsakaloğlu, “Oğlum, ‘Anne ben şehit olursam beni Kanlıpınar Şehitliği Mezarlığına defnedin.’ dedi. Ben kendisine ‘oğlum sen ne diyorsun’ dedim. Meğer şehit olacağı içine doğmuş. Oğlum ölmemiş, yanlama yatıp güzelce gülüyor. Terör belası askerlerimizi bitirdi. Artık yeter. Ama ben oğlumu utandırmayacağım. Dik duracağım. O hainlerin de ocaklarına ateş düşsün.” dedi.

Evli ve iki çocuk babası 34 yaşındaki Topsakaloğlu’nun cenazesi uçakla askeri havaalanına getirildi. Burada, komutanlarından olduğu öğrenilen sivil giyimli bir kişi, “Personelim gitti, şimdi ben ne yapayım. Hadi mavi gözlüm gülsene. Buraya hep uçakla gelirdik. Şimdi ise uçakla cenazeni getirdik.” diye ağladı.

İKİ ÇOCUĞU BABALARI İÇİN DUA ETTİ, EL SALLADI

Şehit için Reşadiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törende duygusal anlar yaşandı. Şehit’in eşi Filiz, 7 yaşındaki oğlu Emir Kayra, 3 yaşındaki kızı Beren Balım ve anne Vasfiye Topsakaloğlu gözyaşlarını tutamadı. Kızı Beren Balım ile oğlu Emir Kayra, babaları için dua etti, gözyaşı döktü. İki çocuk babalarının tabutuna sarılarak el salladı. Beren Balım’ı bayan askerler, Emir Kayra’yı ise erkek askerler kucaklarına alarak teselli etmeye çalıştı. Minik Beren, zaman zaman tören alanındakilere babasının tabutunu işaret etti.

‘ŞEHİT OLURSAM KANLIPINAR ŞEHİTLİĞİNE DEFİN EDİN’ DEMİŞ

Anne Vasfiye Topaloğlu söyledikleri ile herkesi ağlattı. Oğlunun şehit olacağının içine doğduğunu ve durumu kendisine anlattığını belirten anne Topsakaloğlu, “Oğlum bana, ‘Anne şehit olursam beni Kanlıpınar Şehitlik Mezarlığına defin edin.’ dedi. Ben kendisine ‘oğlum sen ne diyorsun’ dedim. O benim ‘dediğimi unutmayın’ dedi. Meğer oğlumun şehit olacağı içine düşmüş.” diye konuştu.

"OĞLUM ÖLMEMİŞ TATLI TATLI GÜLÜYOR"

Oğlunu tabutta gördüğünü anlatan Anne Topsakaloğlu, “Oğlum ölmedi, o gülüyor. Yanlama yatmış tatlı tatlı gülüyor.” dedi. Terör olaylarına da tepki gösteren anne Topsakaloğlu, “Askerlerimizi, polislerimizi tek tek bitiriyorlar. Artık yeter. Ama ben o düşmanları sevindirmeyeceğim. Dik duracağım dik. Artık yeter.” dedi.

ŞEHİDİN TABUTUNA SON KEZ DOKUNUP SARILIP AĞLADILAR

Kılınan namazın ardından şehit için helallik istendi. Şehidin cenazesi askerlerin omuzunda top arabasına taşındı. Bu esnada anne Topsakaloğlu, oğlunu asker selamı ile selamladı. Cenazenin top arabasına konması sonrasında anne Vasfiye Topsakaloğlu, karısı Filiz, oğlu Emir Kayra ve kızı Beren cenazeye son kez elleriyle dokundu. Ardından tabuta sarılarak ağladılar.

Bu arada, cenaze törenine katılan bazı vatandaşlar da teröre tepki gösterdi. Vatandaşlar, “Artık askerimiz polisimiz şehit olasın. Birlik olalım, bunların üstesinden gelelim.” dedi.

Şehit Topsakaloğlu’nun cenazesi daha sonra annesine de söylediği Kanlıpınar Şehitliği Mezarlığında toprağa verildi.