Milli Eğitim'e bağlı bazı okullarda öğretmen seçiminde 3 bin TL'ye kadar rüşvet istendiği iddia edildi. Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, kayıt döneminde bazı okullarda öğretmen seçmek isteyen velilerden 3 bin liraya kadar para istendiğini, özellikle itibarlı okulların hesaplarının kontrol edilmesini gerektiğini savundu.

BAĞIŞ ADI ALTINDA VELİDEN PARA İSTENİYOR

Açılması bir hafta ertelenen 2015-2016 eğitim-öğretim yılı öncesi velilerin kayıt işlemleri devam ediyor. Anne ve babalar çocuklarının daha iyi bir okulda okuması için titizlikle araştırma yaparken Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık tarafından ortaya ilginç bir iddia atıldı. Balık, Antalya'da itibarlı ve kaliteli olarak bilinen bazı devlet okullarında velilerden 3 bin liraya kadar bağış adı altında para istendiğini ileri sürdü. Bu istenen paranın velilerin öğretmen seçme talebi üzerine gerçekleştiğini savunan Balık, "Veliler kendilerine tavsiye edilen öğretmenleri seçmek istiyor genelde. Böyle olunca velide kayıt yaptırmak için gittiği okula öğretmen seçmek isteyince yönetim tarafından kendilerinden bin lira ile 3 bin liraya kadar bağış adı altında para isteniyor." dedi.

OKULLARDAKİ PARA TRAFİĞİ DENETLENMELİ

Mehmet Balık, istenen rakamların çokluğu ile birlikte bazı soruların cevaplanması gerektiğini dile getirdi. Balık, paraların kim tarafından kullanılacağının belli olmamasının akıllara bazı soruları getirdiğini öne sürerek, hiçbir veliden para istenemeyeceğine dikkat çekti. İstenen parayı 'rüşvet' olarak değerlendiren Balık, Antalya'da belli başlı okulların aile birliklerinin hesaplarının denetlenmesini, böylece para trafiğinin ortaya çıkacağını savundu. Balık, öğretmen seçimi adı altında alınan paraların Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından araştırılması gerektiğini iddia etti.