Manavgat Sağlık Derneği(MASADER), doktorları, Uluslararası Vefa Sağlık Konfederasyonu(VESKON) öncülüğünde 8 gün içinde 30 fistül, 500 katarak ve 3 bin 500 göz taraması yaptı. 
Ameliyat için Mali'ye giden 5 cerrah Antalya'ya döndü. Mali'de yaptıkları sağlık çalışmasıyla ilgili açıklama yapan MASADER Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı. Op. Dr. Emin Canan, 8 gün içinde Antalay'dan giden 5 doktorun Mali Cumhuriyeti'nin başkenti Bamako ve Segou şehri üniversite hastanelerinde 30 fistül hastası kadını ameliyat ettiğini söyledi. Ameliyatların Mali'li kadınların hastalığın durumuna göre 3,5 saate kadar sürdüğünü belirten Canan, Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu(ESAFED) Sağlık Tırı'nda da göz doktorlarının 500 katarak ameliyatı yaparak ışığa kavuşmasına vesile olmanın sevincini yaşadıklarını kaydetti. 
Mali'de Türk doktorlarının rahat bir şekilde fistül ve katarak ameliyatı yapabilmesinde Türk okullarının desteğinin büyük olduğunu belirten Canan, başarılı ameliyatlar için Mali Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından özel övgü aldıklarını söyledi.
Türk okullarının tüm Afrika ülkelerinde olduğu gibi Mali'de de Türkiye'nin tanıtımına büyük katlı sağladığını vurgulayan Canan, "Fistül hastalığı Malili kadınların en büyük sıkıntısı. Bu hastalığa bağlı genç yaşta ölümler yüksek. Ameliyatları, Mali Cumburiyeti Üniversitesi Hastanesi'nde kısıtlı imkanlarda yaptık. Ameliyat malzemelerini ülkemizden götürdük. Türk doktorların, daha fazla sayıda fistül ameliyatı yapabilmesi için Mali hastanelerinin fiziki şartlarının güçlendirilmesi gerekir. Mali'de insani amaçlı Türk doktorlardan başka ameliyat yapan doktorlar yok. Onun için Malililer Türk okullarına ve Türk doktorlarına minnet duyuyor. Ameliyatlar için bizzat hastaneye gelerek Mali Sağlık Bakanı teşekkür etti. Mali Sağlık Bakanı, daha fazla fistül ameliyatı için BM müracatta bulunarak, hastanelerinin daha iyi şartlara kavuşması için fon desteği talebinden bulunacaklarını ifade etti. Bir Malili kadının uzun yıllar çaresizlik içinde kıvranmasına bağlı sıkıntısı giderdiysek ne mutlu bize. Ameliyatta bizlere her konuda yardımcı olan Türk okulu öğretmenlerine teşekkürü bir borç biliyoruz. 8 gün süresinde, küçük dinlenmeler haricinde aralıksız ameliyat yaptık." diye konuştu.