Bursa’da jandarma tarafından yapılan operasyonla bir aracın ön koltuğu altına saklanmış olarak kente sokulmak istenen Pers dönemine ait olduğu değerlendirilen 572 adet gümüş para ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde Ş.A. ve K.T. tarafından İstanbul’da izinsiz kazı sonucu çıkardıkları eski eser niteliği taşıyan tarihi sikkeleri özel bir araçla getirip Bursa’da satacakları ihbarı alındı. Şahısların yapılan teknik ve fiziki takibi sonucu 29 Ocak 2015 tarihinde saat 21.00 sıralarında İstanbul’dan hareket ederek Bursa’ya girişleri tespit edildi. Orhangazi ilçesi sınırlarından itibaren takibe başlanan araç Gemlik Kurşunlu Mahallesine kadar takip edildi. Daha önceden belirlenen mevkide şahısların araçları Kurşunlu Jandarma Komutanlığı ekiplerince durdurularak araç ve şahıslar karakola götürüldü.
Ardından araç ve şahıslar üzerinde yapılan aramada sağ ön koltuğun altına gizlenmiş Pers dönemine ait olduğu değerlendirilen 572 adet gümüş para ele geçirildi. Ele geçen gümüş paraya, Bursa Müze Müdürlüğüne gönderilmek üzere el konulurken, olayla ilgili yakalanan Ş.A. ve K.T. isimli şüpheliler adli makamlara sevk edildi.