Trabzon'da Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Ahmet Aslanoğlu arasındaki polemik sürüyor. Aslanoğlu’nun, Gümrükçüoğlu’nu eleştiren açıklamalarına Büyükşehir Belediyesi basın bürosu aracılığı ile yapılan açıklamada sert şekilde cevap verilmişti. Kent Konseyi Başkanı Aslanoğlu, bazı konsey üyeleriyle Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında bu eleştirilere karşılık verdi.

İlk açıklamasında vurgu yapmak istediği noktanın iktidar desteğiyle bir yerel yöneticinin daha önemli hizmetlere imza atabilmesi olduğunu anlatan Aslanoğlu, “Bunu zaman zaman Türkiye’nin değişik illerini gezen ve oralarda yapılan hizmetleri gören biri olarak ifade ettim. Benim ölçüm, şehrin kullanım yoğunluğu olan sahil ve meydan civarındaki yaşanabilirlik kriteri idi. Aynı zamanda katılımcılık, şeffaflık, vatandaş memnuniyeti, sosyal belediyecilik çerçevesinde yapılan bir değerlendirmeydi benim yaptığım. Ben bir vatandaş olarak geziyor, insanları dinliyorum. Şehircilik konusunda gözlemler yapıyorum. Elde ettiğim izlenimleri bir sivil toplum örgütü başkanı olarak değerlendirmeye tabi tutuyorum.” dedi.

Yaptığı açıklamalara Büyükşehir Belediyesi’nden verilen cevabı hayretle takip ettiğini belirten Aslanoğlu, şöyle devam etti: “Sayın başkanın bu kadar öfkelenmesine bir anlam veremedim. Başkan bir defa eleştirilere açık olmalıdır. Bu kadar öfkelenerek, olur olmaz ifadeler kullanarak açıklama yapması sayın başkanın sokakta eleştirildiği noktaların hiç birine cevap teşkil etmez. Benim bu şehri bilmediğimi ifade eden başkan şunu bilmeli ki; ben bu şehirde 1984 yılından 2009 yılına kadar birçok sivil toplum örgütünde görev yaptım. Şehrin hangi noktasında ne var, bunu iyi bilirim. Hatta yapılan işlerin çoğunda imza ya da katkım vardır. Benim çocuklarımın bu şehirdeki ayak izi kadar sayın başkanın bu şehirde yaşamışlığı yoktur. Sayın başkan görevi sonlandığında bu şehirden gidecek, ama biz ölene kadar bu şehirde yaşamaya devam edeceğiz.”

“RİYAKAR KELİMESİNİ AYNEN İADE EDİYORUM”

Kendisini ‘riyakarlıkla’ suçlaşan ifadeleri esefle karşıladığına vurgu yapan Aslanoğlu, “Hiçbir zaman ne işlerimde, ne de söylemlerimde riya yapmadığımı, her zaman açık sözlü olduğumu ifade etmek isterim. Beni riya yapmakla itham edenler için vatandaş doğru adrestir. 2014 yerel seçimleri öncesinde ‘artık her şeyimle Trabzon’da olacağım’ sözünü veren ve uygulamayanın kim olduğunu vatandaşımız çok iyi bilmektedir. Daha bunun gibi birçok örnek sayılabilir. Bu ağır ithamı, riyakar kelimesini aynen söyleyene iade ediyorum.”

Halkın şikayetlerine tercüman olduğunu dile getiren Aslanoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi’nin kendisiyle ilgili açıklamalarına ise, “Benim partide yaptıklarım ortadadır.” diye cevap verdi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç adına da konuşmadığının altını çizen Aslanoğlu, kimsenin dolduruşuna gelmediğini, Genç adına konuşmasının da haddi olmadığını söyledi.