Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Kırşehir İl Başkanlığında, 31’nci kuruluş yıldönümü ve Dünya Astsubaylar günü kutlandı. TEMAD İl Başkanı Ahmet Ertunç tarafından basın açıklaması yapıldı.

Başkan Ahmet Ertunç “Derneğin Türk Silahlı Kuvvetlerinde astsubay olarak görev yaparak, emekli ve maluliyet nedeniyle ayrılan astsubaylar, bunların eşleriyle vefat eden astsubayların dul ve yetimlerinin, sosyal, kültürel ve hukuki ihtiyaçlarını karşılamak ve dayanışmalarını devam ettirmek amacıyla 17 Ekim 1984 tarihinde kar amacı gütmeden kamu yararına çalışan büyük bir sivil toplum örgütüdür. 2012 yılından itibaren 33 ülkede Dünya Astsubaylar günü olarak kutlanmaktadır ” dedi.

BAŞKAN ERTUNÇ: EMEKLİ ASTSUBAYLAR MADDİ VE MANEVİ DESTEKTEN YOKSUN BIRAKILMIŞTIR

Ülkenin içinde bulunduğu zor günleri hatırlatan Başkan Ertunç, ülkenin huzur içinde yaşatılması için “dün olduğu gibi bugünde dimdik ayaktayız” diyerek, emekli astsubayların maddi ve manevi destekten yoksun bırakıldığını vurguladı.

Başkan Ertunç “Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, kurulduğu andan itibaren, 102 şubesi 150 bin aktif üyesi ve 95 bin çalışan meslektaşlarımızla Türk Silahlı Kuvvetlerinin asli unsuru olmakla birlikte maalesef hak ettiği maddi ve manevi destekten yoksun bırakılan statü olarak kalmıştır. Bu ülke için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan en çok şehidi ve gazisi olan ve TSK’nın omurgasını oluşturan astsubayların ne yazık ki insanca yaşayabilmesi için hak ettiği özlük haklarını bugüne kadar alamamıştır. Emekli astsubayların çağın gerisinde özlük haklarına reva görülmesi ve bu şekilde açlık sınırı altında yaşamaya mahkum edilmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığı bunun sosyal adaletle bağdaşmayacağının bilinmesini isterim. Çalışırken aldığı maaşın emekli olduğunda %52’si kesilerek hayatta kalma mücadelesi veren fedakar astsubaylara sahip çıkılmalıdır ”şeklinde konuştu.