AK Parti sözcüsü Beşir Atalay, "Sayın Bahçeli’nin bugünkü değerlendirmesi o bütünü içermiyor yanlış bir ifade görüyorum, Görüşüp görüşmeme her genel başkanın kendi takdiridir.” dedi.

AK Parti Merkez Yürütme (MYK) toplantısının ardından açıklamada bulunan parti sözcüsü Beşir Atalay, hükümet korma çalışmaları kapsamında
tarafların bütün veriler ve dosyalarla bir araya geleceğini söyledi.

“YARIN SONA DOĞRU GİDEN BİR TOPLANTI YAPMIŞ OLACAK İKİ GENEL BAŞKAN”

Atalay, "Yine geniş bir yelpazede bütün seçenekler masada olacak. Yarın herhalde sona doğru giden bir toplantı yapmış olacak iki genel başkan. Tabi bu görüşmelerden milletimiz için hayırlı sonuçlar çıksın diliyoruz. Biz yine yapıcı yarınki toplantının hayırlı, olumlu bir şekilde sonuçlanması için bugün heyet olarak da gayretimizi gösterdik. Yarın ki görüşmede de genel başkanımız, başbakanımız o gayreti gösterecek o niyetle olaya gidiyor ve yarınki görüşmeyi çok önemli görüyoruz.” diye konuştu.

“BAHÇELİ’NİN DEĞERLENDİRMESİ BÜTÜNÜ İÇERMİYOR YANLIŞ BİR İFADE GÖRÜYORUM"

Bir basın mensubunun, 'CHP ile yapacağı görüşmede bir sonuç çıkmaması durumunda AK Parti’nin MHP ile görüşme olabilir mi?’ şeklindeki sorusuna Atalay, “İki genel başkan ayrılırken bir araya geleceğiz ve bu konuları yüz yüze geniş yelpazede bu konuları gürüşeceğiz dediler. Yani esas olan yarınki görüşmeyi beklemek ve görüşme sonrası açıklamayı beklemektir. Bütün bu söylenenleri ve yazılanları o şekilde anlamıyoruz. Verimli geçmesi için hazırlığımızı yaptık. Öyle bir gayret içindeyiz. Yarın ki görüşmeyi belirleyici olarak görüyoruz. Yani şuanda öncesi ile ilgili bir karar yok öyle bir belirlenmiş açıklanacak bir şey de yok. Sayın Bahçeli'nin açıklamasına baktım. Uzunca bir açıklama. Genel başkanımız son ana kadar bütün partilere kapılarımızın, kanallarımızın açık olacağını ve bütün partilerle görüşmelerin süreceğini söyledi. Biz buna sadığız. Yani MHP ile de ilgili arkadaşımızın birkaç görüşmesi oldu. Bu açıklamalar için de Başkanımızın şu açıklaması da önemli, CHP ile görüşmeden sonra MHP ile de tekrar görüşeceğini açıklamıştı. Yani bu çok önceden. Dolayısıyla burada Sayın Bahçeli’nin bugünkü değerlendirmesi o bütünü içermiyor yanlış bir ifade olarak görüyorum ben. Ama tabi görüşüp görüşmeme her genel başkanın kendi takdiridir. Yani bundan sonra görüşme olur mu MHP ile? Diyorsunuz. O partilerin kendi takdiridir. Partilere kapıyı kapatmıyoruz. Partilerle diyalog yolunu açık tutacağız. Her ülkede olduğu gibi ülkemizin de ihtiyacı var bir araya gelmeye, ülke meselelerini paylaşmaya. O politikamızı sürdürüyoruz. Biz AK Parti olarak partiler arası gerginlik politikasını istemiyoruz. Partiler arası diyalog açık kapı ve paylaşmayı önemli görüyoruz." ifadelerini kullandı.

“ESAS OLAN YARIN Kİ GÖRÜŞME VE VARACAKLARI KARAR OLACAK”

Beşir Atalay başka bir basın mensubunun, sorusuna ise "Yarın ki kararı görmeden doğrusu bir adım söz konusu değil. Her alternatifi açık değerlendirmeler oluyor ama esas olan yarın ki görüşme ve varacakları karar olacak. Ondan sonrasını, sonra değerlendireceğiz ve sonra adımlarımızı öyle atacağız.”