12 Eylül darbesinden sonra yaşı büyültülerek idam edilen Erdal Eren’in annesi son yolculuğuna uğurlandı. Yapılan toplu cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da katıldı ancak Atalay Şadan Eren’in cenazesi için orada değildi. Bir tanıdığının annesinin cenazesi için gelen Atalay namaz sonrası cenazeleri karıştırınca Şadan Eren’in tabutunu takip etti.

12 Eylül Darbesi döneminde yaşı büyütülerek idam edilen 17 yaşındaki Erdal Eren'in Annesi Şadan Eren (76) son yolculuğuna uğurlandı. Öğle namazına müteakip Karşıyaka Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazına Şadan Eren’in kardeşi Vamık Tekin, Erdal Eren’in kardeşi Erkan Eren ve kız kardeşi Tuğban’nın yanı sıra yakınları ve sevenleri katıldı.

Cenaze törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay da katıldı. Ancak Atalay hocası Berati Hasanreisoğlu’nun vefat eden annesi Rahime Hasanreisoğlu cenazesi için gelmişti. Kılınan cenaze namazının ardından cenazeler, cenaze araçlarına doğru taşınmaya başlandı. Bu esnada cenazeyi takip için gelen basın mensuplarının Şadan Eren’in tabutunu takip etti. Basın mensuplarından yanılan Atalay cenazeyi Rahime Hasanreisoğlu’nun cenazesi sanıp tabutu takip etmeye başladı. Cenazeyi araca kadar takip eden Atalay daha sonra bulunduğu yerden ayrıldı. Atalay, 'Hocamın annesinin cenazesi için buradayım' deyince kafalar karıştı. Bir süre sonra Şadan Eren’in yakını ortaya çıkan kafa karışıklığını giderdi. Eren'in yakını Atalay’ın hocam dediği kişinin Berati Hasanreisoğlu olduğunu vefat eden kişinin ise annesi Rahime Hasanreisoğlu olduğunu ve Atalay'ın bir karışıklık sonucu Şadan Eren'in cenazesini takip ettiğini belirtti.

Erdal Eren, 12 Eylül Darbesi öncesinde bir askeri inzibat erini öldürdüğü gerekçesiyle hüküm giyen ve asılarak idam edilen Yurtsever Devrimci Gençlik Derneği üyesi ve Ankara Yapı Meslek Lisesi öğrencisiydi. Yaşının küçük olması idamına sorun teşkil ettiği için yaşı büyütülerek idam edildi. Şadan Eren’in cenazesi Karşıyaka Mezarlığı’nda eşinin yanına defnedildi.