Hakkari Yüksekova'nın yıllardır en büyük sorunlarından biri olan Yüksekova Deresi'nde, Avrupa Birliği Comenius Projesi’nin 5. ayağı kapsamında Türkiye’ye gelen Avrupalı 25 öğretmen ve öğrenci tarafından temizlik yapıldı.

Yüksekova Şemsettin Onay Lisesi ve Kaymakamlık İlçe Proje Ofisi’nin koordineli olarak hazırladığı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen 'Birlikte Yaşama Kültürü ve Evrensel Değerler' konulu AB Comenius Projesi’nin 5. ve son ziyareti kapsamında Romanya, Portekiz, İtalya ve Polonya’dan 25 öğretmen ve öğrenci Yüksekova’ya geldi. 1 hafta boyunca Yüksekova'yı gezen Avrupalı öğretmen ve öğrenciler, bugün Şemsettin Onay Anadolu Lisesi'nin 'Çevre Miras Değil Emanettir" projesine destek vererek ilçeden geçen derede temizlik yaptı. Ellerindeki ingilizce 'Yüksekova'yı temizle, dünyayı temizle', 'Dünya senin ellerinde', 'Çevreyi sev', 'Suyu kirletmek geleceği kirletmektir', 'Çok geç olmadan Yüksekova merkez çayı kurtaralım' yazılı pankartlarla derede çöp topladı.

Yıllardır Yüksekovalıların kirlettiği dereyi, Yüksekovalı öğrencilerle beraber temizlemeye çalışan Avrupalı öğrenciler, buradan yetkililere mesaj gönderek, bir an önce derenin ıslah edilmesi gerektiğini belirttiler.