14 Mart Tıp Bayramı, Aydın'da da kutlandı. Burada konuşan Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının sağlıklı ortamlarda ve şartlarda hizmet veremediklerini söyledi. Sağlıkçılara verilen yüzde 50 zammın nöbet ücretlerinde olduğunu ve sadece 3,5 TL’ye tekabül ettiğini belirten Aydın, “Nöbet ücretlerinde 3,5 TL’lik bir artış önerildi. Yüzde 50 dedikleri bu, yani 3,5 liralık bir artış.” dedi.

Tıp Bayramı'nda hekim olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ama maalesef çalışma şartlarının ağırlığı, sürelerin uzunluğu, yıpranma payının az olması sebebiyle sağlıklı hizmet verme konusunda çok zorlandıklarını belirten Oda Başkanı Aydın, “Çalışma koşullarımızın zorluğu hizmet verme konusunda, vatandaşa ulaşma konusunda sıkıntıya sebep olmakta. Bu ne kadar sürdürülebilir bilemiyorum. Büyüklerimizin bugün bize verdikleri müjde, kabul edilebilir değil. Biz yıpranma payı istiyoruz, çok çalışıyoruz diyoruz. 36 saate varan nöbet süreleri var, 460 saate varan aylık çalışma sürelerimiz var. Tabipler yoruluyor, hizmet veremez noktaya geliyor. Çalışırken ölmek istemiyoruz.” şeklinde konuştu. Metin Aydın, taleplerini şöyle sıraladı: “Biz hekime, sağlık çalışanının onuruna yakışır bir şekilde sabit ücretlerimizde artış, emeklilikte huzurevlerinde kalabilecek kadar bir ücret talep ediyoruz. Şu anda bir hekimimiz, emekli maaşıyla huzurevinde kalabilecek bir ücrete sahip değil. Hekime, insan onuruna yakışır bir şekilde emekli maaşı verilsin istiyoruz. Vatandaşlarımıza iyi koşullarda sağlık hizmeti vermek istiyoruz. Sağlık ortamları, çalışma koşullarının düzeltilmesini, halkımıza eşit, ücretsiz, sağlıklı bir sağlık hizmeti vermek istiyoruz.”

Sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayan bir mesaj yayımlayan Aydın İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kasım Çetin ise şunları kaydetti: “Sağlıklı bir hayat, insanların vazgeçemeyeceği temel bir haktır. Tıp bilimi, insanların daha sağlıklı, daha mutlu yaşam sürmesine hizmet etmeyi amaçlar. Özünde karşılıksız hizmet ve fedakârlık olan mesleklerin başında, hiç şüphesiz hekimlik gelir. İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha sağlıklı bir yaşam sunmayı ilke edinen bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük fedakârlıkla yerine getiren, en güç koşullarda bile sağlık hizmetlerinin her alanında özveriyle çalışan, başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı içtenlikle kutlar, bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden dolayı teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.”