Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon yayınında kendisi hakkında söylediği sözlere mektupla cevap verdi. Doğan mektupta, "Conrad Oteli'ndeki görüşmede size de böyle bir şey söylemedim, bu manaya gelecek bir söz sarf etmedim." dedi.

Aydın Doğan, Hürriyet gazetesinde yer alan mektubunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konuyla ilgili olarak şu cevabı verdi:

"...

Eğer doğup büyüdüğümüz yerler hepimizin söyledikleri için bir referans ise ben de doğma büyüme Kelkitliyim. Ben de doğup büyüdüğüm Anadolu yaylasının yiğit delikanlılarının yetiştiği Kelkit'ten geliyorum.

Hayatım boyunca seçilmiş hiçbir lidere, hiçbir devlet insanına böyle veya bu manaya gelecek bir şey söylemedim. Asla söylemem.

Yine doğma büyüme bir Kelkitli olarak şunu da eklemek isterim:

Conrad Oteli'ndeki görüşmede size de böyle bir şey söylemedim, bu manaya gelecek bir söz sarf etmedim.

Konuşmanızda Dokuzuncu Cumhurbaşkanımız rahmetli Süleyman Demirel'e de bu yönde sözler sarf ettiğimi öne sürüyorsunuz. Madem doğup büyüdüğümüz yerler bizim şahidimiz oluyor, o zaman ben de İslamköylü Süleyman Demirel'in vefatından beş ay önce bana gönderdiği bir mektupta şahsımla ilgili söylediği şu sözleri sizin ve milletimizin takdirine sunuyorum:

"Seni 40 yıldır tanırım. Bu 40 yılda benden hiçbir talebin olmadı. Ben de senden hiçbir ricada bulunmadım. Gazetelerinin yayınları sebebiyle zaman zaman sana kızdığım günler oldu. Ancak bunları insani münasebetlerime hiç karıştırmadım. Küsmedim, darılmadım. Devletin kudreti ile senin üzerine gelmeyi aklıma bile getirmedim… Neticede sen basın olarak doğru bildiğin şekilde yayın yapıyordun, ben ise devlet sorumluluğu, tarafsızlığı ve hoşgörüsü ile davranmak mecburiyetindeydim."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıllar önce yaptığı görüşmede kendisine "Öyle dönemler oldu ki, biz hükümet getirdik, hükümet götürdük" dediğini iddia ettiği Aydın Doğan'a kendisinin "Kusura bakma. Ben doğma büyüme Kasımpaşalıyım. Hak bildiğimiz şeyden taviz vermeyiz" cevabını verdiğini söylemişti.