İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın ve ilçelerinin tanıtımı ve broşür baskısı için belediyelerin bütçe ayırmasını istedi. Tanıtım broşürlerini daha önce İl Özel İdaresi bütçesi kaynağıyla bastırdıklarını, kurumun kapanmasıyla bu kaynağın sona erdiğini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkı sağladığını belirten Aktakka, yerel yönetimlerin tanıtım çalışmalarına yazılı ve görüntülü desteğe hazır olduklarını belirtti.

Aydın ve ilçelerinin tanıtımı için 2014 yılında 85 bin broşür bastırdıklarını, bunları fuarlara katılanlara ve şehre gelenlere dağıttıklarını belirten İl Müdürü Aktakka, "Aydın’ın tanıtımı için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü olarak Aydın, Kuşadası, Didim kitapçığı, Aydın il haritası, tanıtım broşürü bastırıp bunu her fuara katılanlara ve ilimize gelen misafirlerimize dağıtıyoruz. Geçen yıl Aydın’ın tanıtımı için 85 bin materyal hazırlamışız. Yaklaşık bu materyaller bir yıl yetiyor. Aydın’ın tanıtımı için yıllık ortalama 100 bin materyale ihtiyacımız var. Biz bu materyallerimizi, İl Özel İdaresi varken buranın bütçesinden yaptırıyorduk. Bakanlığımız da bize destek veriyor ancak yerelde de bunları yaptırmak gerekiyor. Bunun için de belediyelerimizin bütçe ayırması ve kendi bölgeleriyle ilgili broşür hazırlamaları gerekiyor. Broşür hazırlanması konusunda Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak fotoğraf, bilgi ve belge konusunda gereken her türlü desteği veririz.” dedi.

Ayrıca kültür yayınları da olduğunu belirten İl Müdürü Nuri Aktakka, “Aydın’ın kültür envanteri ve tarihi yerleri olarak iki yayınımız oldu. Bu il, tarihi bakımdan da önemli. Kültür envanteri, Aydın’ın tescillenmiş kültür eserlerinin yayımlanması, özellikle belirlemek açısından da önemli bir kaynak. Bu eserlerimiz, ilmi çalışmalarda kaynak teşkil etmektedir. Bu iki eseri, bütün kütüphanelere ve üniversitelere gönderdik. Ayrıca EMITT–İstanbul, Ankara, Ege İlleri Tanıtım Sergisi ve İzmir Travel Turkey fuarlarına katılarak Aydın’ı tanıttık. Aydın turizm sektörü temsilcileri de Almanya, Hollanda, İtalya, Fransa, Rusya, Ukrayna gibi birçok ülkede fuarlara katılarak tanıtım çalışmaları yapmışlardır.” şeklinde konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 2014 yılında tanıtım amaçlı Türkçe 10 bin ve İngilizce 10 bin olmak üzere Aydın broşürü, 10 bin Didim broşürü, 10 bin Kuşadası broşürü, 10 bin Aydın tanıtım DVD’si, 10 bin bez çanta, 10 bin Aydın haritası, 5 bin kit, 5 bin Kuşadası şehir planı ve 5 bin Didim şehir planı bastırarak dağıttı.