Oğlu Azer Vahapzade, Azerbaycan ve Türk dünyasının tanıdığı önemli şairlerden birisi olan babası Bahtiyar Vahapzade’nin ‘Gün Var Bin Aya Değer’ adlı şiir kitabının telif hakkını Kimse Yok Mu Derneği’ne bağışladı.

Başkent'teki imza töreninde konuşan Kimse Yok Mu Derneği Ankara Şube Müdürü Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çiçek, "Bir kitabını biz seçtik, onunla alakalı telifi, gelirlerinden yapılacak olan yapılacak olan çalışmalarla Kimse Yok Mu derneğine bağışlamış olacak." dedi. Kitabın telif hakkı için düzenlenen resmi törene Kimse Yok Mu Derneği Ankara Şube Müdürü İbrahim Çiçek, Azer Vahapzade, Kimse Yok Mu Genel Müdür Yardımcısı Orhan Erdoğan ve dernek üyeleri katıldı. Törende konuşan Kimse Yok Mu Derneği Ankara Şube Müdürü İbrahim Çiçek, Azer Vahapzade’nin sadece Azerbaycan’da değil, Türk dünyasında tanınan, bilinen meşhur yazarlardan Bahtiyar Vahapzade’nin oğlu olduğunu söyleyerek sözlerine başladı. Çiçek, "Bir kitabını biz seçtik, onunla alakalı telifi, gelirlerinden yapılacak olan yapılacak olan çalışmalarla Kimse Yok Mu derneğine bağışlamış olacak. Biz onun için bir araya geldik. Hem teşrifinden dolayı ayrıca mutlu olduk hem de güzel hayra vesile oldukları için ondan dolayı da müteşekkiriz." diye konuştu.

Azerbaycan’a ziyaretinde kendisine anlatılan bir sözü paylaşan Çiçek, "Rahmetli pederinizin söylediği bir ifade beni çok etkilemişti. ‘Değil bir Türk’e, Türk’ün köpeğini bile ayakta karşılarım’ sözünü duymuştum. O zaman dediler ki, rahatsızdı arkadaşlar ziyarete geldiğinde hastalığı döneminde. O ziyaret esnasında misafir heyet geliyor, bekliyorlar kapıda. İhtimal, herhalde ya müsait değil ya da hastaneye mi gitti diyerek geri dönecekken kapı açılıyor. Kapı açıldığında bakıyorlar ki, validenizin ve kızının kolları arasında kapıya kadar geldiğini anlatmışlardı. Üzerini giyinmiş ve ayakta karşılamak için öyle geldiğini anlatmışlardı. Benim hayatta unutamadığım hadiselerden biridir." ifadelerini kullandı.

"YARDIMA İHTİYAÇ OLANLA YARDIMA MUHTAÇ OLAN ARASINDA BİR KÖPRÜ VAZİFESİ KURUYORUZ"

Kimse Yok mu Derneği’nin amaçlarından bahseden Çiçek, kurum olarak 113 ülkede ve Türkiye’nin tamamında çalışmalarını yürüttüklerini belirtti. Çiçek, "Bu yardım çalışmalarını yaparken, yardıma ihtiyaç olanla yardıma muhtaç olan arasında bir köprü vazifesi kuruyoruz. İnşallah sizlerle de bu biraz daha güç kazanmış olacak. Daha fazla ihtiyaç sahibi insanların göz yaşının dinmesine vesile olmuş olacak." dedi.

"SİZE KENDİ MİNNETTARLIĞIMI BİLDİRMEK İSTERİM"

Görüşlerini paylaşan Azer Vahapzade ise, şiir kitabı telifinin dernek yöneticilerinin teşebbüsüyle gerçekleştiğini söyledi. Vahapzade, şöyle devam etti: "Bu büyük bir meseledir, hesap edin ki bu da babamın 90. yılında bir hediyedir. Çok seviniyorum. Size kendi minnettarlığımı bildirmek isterim. İki millet olarak, kökümüz aynıdır. Dilimiz aynıdır. Dinimiz aynıdır. Sözlerimizde farklılıklar olabilir. Bu da mesafe uzunluğuna göre olabilir. Ama aynı bakarız, aynı düşünürüz. Sovyetler döneminde bizim bu şekilde kalmamızın nedeni Türkiye’dir."

"YURT İÇERİSİNDE VE YURT DIŞINDA YAZARLARA ULAŞMAYA ÇALIŞTIK"

İmza törenin ardından Cihan Haber Ajansı’na konuşan Kimse Yok Mu Derneği Genel Müdürü Orhan Erdoğan ise Kimse Yok Mu Derneği olarak değişik meslek gruplarında çalışan gönüllülerle birlikte derneğe katkı sağlamaları amacıyla değişik projeler ürettiklerini söyledi. Erdoğan, "Bunlardan bir tanesi de özellikle kitap yazmış yazarlara, şairlere teklifimiz oldu. Kendilerine ‘dernek için yazdığınızı eserlerinizden bir ya da birkaç tanesinin telif haklarını veya onlardan gelecek olan gelirleri bağışlar mısınız?’ dedik. Bununla ilgili yurt içerisinde ve yurt dışında yazarlara ulaşmaya çalıştık. Bahtiyar Vahapzade’nin yazdığı şiir kitabından bir tanesini oğlu Azer Bey babasının varisi olarak telif hakkını devretmiş bulunuyor. Kendisi hakim olarak çalışıyor Azerbaycan’da. Çocukları burada eğitim alıyorlar.” şeklinde konuştu.