Türkiye’de yaşanan kadına şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. İzmir’in Buca ilçesinde oturan 22 yaşındaki genç kız, iddiaya göre geçen perşembe günü evlenmek istemediği kişi ve yakınlarından oluşan üç kişi tarafından, babası darp edilerek üç kişi zorla kaçırıldı. Kızının bir an önce bulunmasını isteyen anne Camiye Balakan, “Zorla kız alınır mı? Kızım onları istemiyor, onlar zorla alalım diyorlar. Kızım sağ mı ölü mü?” diyerek gözyaşı döktü.

Olay, Fırat Mahallesi'nde yaşandı. Dilan Balakan, iddiaya göre annesinin akrabası olan üç kişi tarafından geçen perşembe günü kaçırıldı. Baba Adil Balakan’ı darp eden zanlılar, genç kızı zorla otomobile bildirerek kaçırdı. Olayın üzerinden dakikalar geçmeden polise haber veren aile, kızlarının kaçırıldığı arabanın plakasını verdi ancak beş gün geçmesine rağmen genç kız ve kaçıranlar henüz bulunamadı. Aynı kişilerin 2012 yılında da kızını kaçırdığını anlatan anne Balakan, “Bizi rezil ettiler, kızımın hayatını mahvettiler. Benim kızım onları istemiyor, onlar zorla alalım diyorlar. Zorla kız alınır mı? Babasını darp etmişler, burnunu kılmışlar, işyerimizi mahvetmişler. Ben kızımı istiyorum, kızım geri gelsin, başka bir şey istemiyorum. Kızım sağ mı ölü mü, onu bile bilmiyorum.” diyerek gözyaşı döktü. Kızının rızasıyla evlenmek istemesi halinde anlı şanlı düğünle vereceğini ifade eden Balakan, kızı istemediği için bu kişilerin başlarına bela olduğunu söyledi: “Kızım istemedi, bunlar başımıza bela oldu. Perşembe günü öğle saatlerinde kaçırıldı. Hiçbir haber alamadım. Onların ismini duyunca çıldırıyordu, istemiyordu. İlk kaçırdıklarında kızımı tehdit etmişlerdi, silah dayamışlardı.” dedi. Kızının, evleriyle aynı sokakta bulunan dükkanlarından kaçırıldığını, aynı dakikada polise haber verdiklerini anlatan anne Balakan, “Polisler eğer ciddi olarak üzerinde dursalardı, daha mahalleden çıkmadan bulurlardı. Kızım tehlikede. Ona karılık yapmaz, onun yanında yaşamaz. Ne olursa olsun ben kızımı istiyorum, Allah rızası için. Onların kızı da var, benden ne istiyorlar? Kızımın hayatını mahvettiler. Benim endişem, kızımın hayatıdır. Sağ salim evine gelsin, kızımı istiyorum. Zorla kimse kimseye varır mı? Zorla olur mu?” diyerek, kızının bir an önce bulunmasını istedi. Kızı kaçırıldığında yanında ne telefonu ne de kimliği olduğunu, olayı görenlerin Dilan’ın da yaralı olduğunu anlattığını belirten Camiye Balakan, yurtdışına kaçırılmasından şüphelendiğini de belirtti.

Olayı birebir yaşayan Adil Balakan da, “Dükkanda kızımla birlikteydik. İçeriye iki kişi girdi, araba da da bir kişi vardı. Beni dövdüler, kızımı kaçırdılar. Bana vurunca kendimden geçmişim. İki saat hastaneye yattıktan sonra kendime geldim.” dedi. Aile fertleri, son günlerde yaşanan kadın cinayetleri sebebiyle kızlarının hayatından endişe ettiklerini belirterek, bulunması için polisin bütün imkanlarını seferber etmesini istedi.