İzmir’in Bornova ilçesinde, geçen şubat ayında bir bağ evinde öldürülen şahsın katil zanlıları, jandarmanın hummalı çalışması sonucu yakalandı. Biri kadın iki zanlı, mahkemece tutuklandı.

Olay, 17 Şubat 2015 tarihinde, Yakaköy'de bir bağ evinde meydana geldi. Evde ceset bulunduğu ihbarı alan jandarma ekipleri, belirtilen adrese gitti. Eve giren ekipler, kanepenin üzerinde hareketsiz yatan bir erkek şahıs buldu. İncelemede, cenazenin 45 yaşındaki Mete T.'ye ait olduğu tespit edildi. Silahla vurulduğu belirlenen Mete T., olay yerindeki incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Bornova İlçe Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme ekipleri, 3 bin arabayı ve 50 güvenlik kamerasının kayıtlarını inceledi. Bağ evinde ve ölen şahsa ait arabada yapılan incelemelerde ise 5 adet sigara izmariti, 6 adet boş kovan, 1 adet mermi çekirdeği, 6 adet parmak izi, 1 adet uzun saç kılı, 1 adet kısa saç kılı ve 2 bira şişesinde parmak izi bulundu. Hummalı araştırmalar sonucu, biri kadın iki şahsın bağ evine gittiği ve daha sonra da olay yerinden hızla uzaklaştığı tespit edildi. Kimlikleri tespit edilen şahıslardan kadın olan H.D. ve akrabası olduğu öğrenilen N.A., 2 Nisan tarihinde düzenlenen operasyonla evlerinde yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların cinayeti itiraf ettiği öğrenilirken H.D.'nin, Mete T. kendisine tecavüze kalkıştığı için öldürdüğünü söylediği iddia edildi. Ayrıcı Mete T.'nin, H.D.'nin eski eşinin çalışanı olduğu ve bağ evinin de eski eşine ait olduğu öğrenildi. Sorgulamaları tamamlanan cinayet zanlıları H.D ve N.A., sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.