Bağcılar'daki uluslararası bir markanın tekstil deposunda çıkan yangın korku ve paniğe sebep oldu. Yangın, çevre ilçelerden de sevk edilen itfaiye ekiplerinin 1.5 saatlik çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.

Güneşli Mahallesi Mahmutbey Caddesi Şehit Erdal Ünlü Sokak'taki 5 katlı tekstil deposunda 19.30 sıralarında bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Depodaki malzemelerin büyük bir bölümünün elyaf olması sebebiyle alevler kısa sürüde diğer katlara sıçradı. Yangın sebebiyle Bakırköy, Bağcılar, Başakşehir, Kocasinan, Beylikdüzü ve Seyrantepe itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.

Mahmutbey Caddesi, Şehit Erdal Ünlü Sokak ve Gaye Sokak olmak üzere 3 koldan yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, yoğun duman sebebiyle zor anlar yaşadı. Ev tekstili ihracatı yapan bir firmanın deposu olarak kullanılan binanın tahliyesi için çalışanlar ve mahalleli seferber oldu. Alevlerin ulaşmadığı bölümün camları kırıldıktan sonra çıkarılan koliler, el ele yangın yerinden uzaklaştırıldı. Yanan deponun yetkilisi Sefa Bekar, yangın sırasında deponun kapalı olduğunu söyledi.

Büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği yangınla ilgili polis ekiplerince inceleme başlatıldı.