Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, terör saldırılarına ilişkin, "Türkiye’nin seçimlerden sonra zayıf bir görünümde olduğunu düşünen bazı mihraklar, bu tür saldırılara tevessül ettiler." dedi.

Volkan Bozkır, İstanbul'daki programı kapsamında Sultangazi Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Bozkır, son günlerde yaşanan terör olaylarına değindi. Türkiye’nin son 10 günde çok sayıda şehit verdiğini hatırlatan Bozkır, "Ülkemizin bekası ve güvenliği bakımından başlatılan terörle mücadele operasyonlarında şehit olan çok değerli kardeşlerimize, askerlerimize, polislerimize Allah’tan rahmet diliyorum, acılı ailelerine başsağlığı diliyorum, milletimize başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bazı mihrakların 7 Haziran seçimleri sonrası Türkiye'yi güçsüz görerek böyle saldırılara tevessül ettiğini ileri süren Bozkır, "Türkiye Cumhuriyeti çok güçlü bir devlettir. ‘Başındaki hükümet de bir gün bile kalsa alacağı kararları alacak’ şeklindeki bir yaklaşımla bu çok önemli kararı almıştır. İnşallah bundan Türkiye Cumhuriyeti, Türk milleti galip çıkacaktır ve tüm bu odaklarını kurutacağımızdan en ufak bir tereddüttüm yok.” diye konuştu

Bozkır, daha sonra daha sonra Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay'ı makamında ziyaret etti. Ziyareti seçimlerden sonra, yapılan çalışamalar için bir teşekkür ziyareti olarak açıkladı.