Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İzmir'de katıldığı bir toplantıda başkanlık sistemi istedi.

Müezzinoğlu, "Bu millete 150 yıldır kır tavuğu muamelesi yaptılar. 'Sen daha fazlasını hak etmiyorsun' diyerek her şeyi kabullendirdiler ama o içindeki fıtratını kaybetmedi. Bir gün havalanacağına inandı. Şu an o uçuşun arifesinde zaman zaman yere indirmeye çalışsalar da bu kartal artık uçuşa geçmiştir." dedi.

Bakan Müezzinoğlu, İzmir'de, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin 12. Başkanlar Kurulu Toplantısı'na katıldı. Hilton Oteli'nde düzenlenen toplantıda konuşan Müezzinoğlu, başkanlık sistemi tartışmalarına değinerek, Türkiye'de 2007 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde belirli güç odaklarının milli iradeye müdahale ettiğini iddia etti. Müezzinoğlu, "O zaman dedik ki, 'Cumhur, cumhurbaşkanını da seçer'. Esasında millet adına kurdukları tuzağa kendileri düştü. 12 Ağustos 2012 tarihinde cumhur, cumhurbaşkanını seçti. Şimdi bunun tek bir ayağı kaldı. Cumhurun seçtiği başkanını cumhurun temsil edeceği dinamiklerine kavuşturmak. Bunu da yeni bir anayasa ile bu milletin gelecek umutlarını tarihi geçmişte dünyaya sunduğu medeniyet anlayışı ile bütünleştireceğiz. Bu yıl sonuna kadar bu süreci de tamamlayan bir alt yapısı kurumsal yapıyı milletimize kazandırmış olacağız." diye konuştu.

Gezi Parkı olaylarına değinen Müezzinoğlu, "Önümüzdeki 4 yıl yüzde 50'li, istikrarlı yönetimlerle bu süreç devam edecek. Olağanüstü hayal edemediğimiz tuzakları geride bırakacağız. Gezi oylarının ne kadar büyük uluslararası ve içerdeki bazı mihraklar için ne kadar ileri tuzak olduğunu gördük. Gezide sokağa çıkanlar bile 'ah' diyor, 'bizi nasıl tuzağa düşüreceklermiş' diyor. Gezi olaylarını planlamamış olsalardı bugün bu ülkede faizler yüzde 5'in altındaydı. Bugün yüzde 10'ları konuşuyoruz. Üçüncü havalimanı, köprü, şehir hastaneleri kimi rahatsız ediyor. Bu hedefler kimi rahatsız ediyor. Almanya'yı İngiltere'yi, Fransa'yı, İsrail'i rahatsız ediyor bunu anlamakta zorlanmıyorum." dedi.