Ulusal Mısır Kongresi’nin açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Türkiye’de artık faili meçhul cinayetler yaşanmadığını, AB’nin de artık Türkiye’yi örnek alır hale geldiğini ileri sürdü.

Mısır üretimi, sanayisi ve ticaretinin masaya yatırıldığı Ulusal Mısır Kongresi’nin açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, “Benden sonra birçok konuşmacı işin teknik kısımlarını konuşacağı için ben yaşadıklarımızı paylaşmak istiyorum” diyerek mısır üretimine girmeyen Arzu, katılanlara AK Parti hükümetinin propagandası yaptı. Türkiye’de son dönemde demokrasi, hukuk ve insan hakları konusunda yaşanan skandalları görmezden gelen Arzu, Avrupa Birliği’nin artık Türkiye’yi örnek aldığını ileri sürdü. AK Parti iktidarının 13 senede birçok badire atlattığını anlatan Arzu, “Parti kapatmalar, darbe planları, Gezi olayları bunların hepsi kuvvetli süreler içerisinde tam da Türkiye rahata erdiği dönemde gündeme geldi. Türkiye yine o günlerde uluslararası örgütlerin kontrolündeydi. Türkiye’de insan hakları ihlali oluyordu, Türkiye’de faili meçhul cinayetler oluyordu ama bugün Allah’a çok şükür bunların hiçbiri yok. Türkiye demokraside Avrupa Birliği standartlarının çok üzerine gitti, artık biz Avrupa Birliği’ni örnek almıyoruz, onlar bizi örnek alıyorlar.” diye konuştu.

MHP MİLLETVEKİLİ YILMAZ TEPKİ GÖSTERDİ

Bunun üzerine toplantıya katılan MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz duruma tepki gösterdi. Yılmaz’ın ‘mısırdan söz et’ diyerek çıkıştığı Arzu, bunun üzerine, “Aslında çok daha iyi mesafe kaydedebilirdik ama bu şartlar altında yine kaydettiğimiz mesafeye geliyorum. Türkiye bugün 2.2 milyon ton mısırdan bugün 6 milyon ton mısır üretir hale geldi.” dedi.

Milletvekili Seyfettin Yılmaz, bakan yardımcısının bilimsel konuda, mısır üretiminin önemli bir kısmının yapıldığı Adana’da mısırla ilgili bir programda darbe, AK Parti’nin kapatılması, paralel gibi konulara girmesinin gereksiz olduğunu söyledi. Adana’nın, mısır üreticilerinin, sanayicilerinin sıkıntıları olduğunu, Adana çiftçisinin kan ağladığını vurgulayan Milletvekili Yılmaz, “Ben müdahale ettikten sonra bir cümle olarak mısırdan söz etti. Mısıra dayalı üç büyük fabrika burada. Türkiye’nin beş büyük fabrikasından üçü burada. Herkesin sorunları var, çiftçinin sorunları var, onlara değineceğine darbe, paralel şu bu diyor. Ben de konuya gelmesini istedim.” diye konuştu.