Balıkesir'de sabah saatlerinden itibaren fırtına ile birlikte başlayan kar yağışı, il genelinde yer yer etkili olarak devam ediyor. Zaman zaman rüzgârın hızı, saatte 80-90 km.'ye ulaşıyor. Şu ana kadar trafikte olumsuz bir durum yaşanmazken İstanbul-İzmir karayolunun da açık olduğu öğrenildi. Özellikle yüksek kesimlerde kar yağışının tipi şeklinde devam ettiği bildirildi.

Türkiye'nin büyük bölümünde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı, Balıkesir'de de etkisini sürdürüyor. Sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı, bölgenin tamamında etkili oluyor. Yüksek kesimlerde 20 cm.'ye ulaşan kar, zaman zaman etkisini arttırarak devam ediyor. Balıkesir AFAD İl Müdürü Bekir Bahar, kar yağışının özellikle yüksek kesimlerde ve kırsal kesimde etkili olduğunu belirterek, şehirlerarası bağlantı yollarında şu anda bir sıkıntı olmadığını söyledi.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre kar yağışı, özellikle bu gece saatlerinden itibaren fırtına ile birlikte kuvvetli olacak. Yarın gündüz de devam edecek kar yağışı, akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedecek, cuma günü ise bölgeyi terkedecek.