Tüm Emekli-Sen Balıkesir Şubesi Başkanı Bekir Ceylan, emeklilerin yine seçim arifesinde hatırlandığını belirterek, "Bayramlarda verilmesi düşünülen ikramiyeleri bile çok gören hükümet, 'Bu parayı nereden bulayım?' diyor. Bu ülke bizim, veremediğiniz paralar bizim. Kimin parasını kime vermiyorsunuz? Somali'ye veriyorsunuz, saray yaptırıyorsunuz, örtülü ödenek çıkarıyorsunuz, giderayak milletvekillerine zamlar, ödenekler ve sosyal hakları fazlasıyla tanıyorsunuz." dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)'na bağlı Tüm Emekli-Sen üyesi bir grup, maaşlarının azlığını ve diğer sıkıntılarını dile getirmek için eylem yaptı. TÜİK Meydanı'nda toplanan grup, slogan atıp dövizler taşıdı. Eylemde konuşan Tüm Emekli-Sen Şube Başkanı Ceylan, emeklilerin ekonomik durumunun ne kadar kötü olduğunu yıllardır herkesin bildiğini vurgulayarak, "Emekli olanlarımızın üçte biri ekonomik, nedenle halen çalışmak zorunda kalmışlardır. Yıllarca çalışan emeklilerden ek vergi aldınız." dedi. 11 milyon emeklinin, sıkıntılarını dile getiremediğini belirten Ceylan, "Çünkü korkuttunuz ve ağzını açana mahkeme kapılarını gösteriyorsunuz. Antidemokratik ortamda yaşadığımızı, Avrupa Birliği üyeleri söylüyor." diye konuştu.

'SİZİN EMEKLİLİĞİNİZ HUBER KÖŞKÜ'NDE GEÇİYOR'

"Pahalılık nedir bilmiyor görünüyorsunuz. Alay edercesine yüzde 3'lük zam yapıyorsunuz." diyen Bekir Ceylan, şöyle devam etti. "Torunlarımıza oyuncak alamamanın ezikliğini bilemezsiniz. Kasaplara sorun, emekliler ne aralıklarla et almaya geliyorlar. Enflasyon diye bizi uyutuyorsunuz. yani pahalılık cehennemi, halkımızın diğer kesimleri gibi biz emeklileri yıkıyor. Yeter artık, emeklilerin ekonomik sorunlarını iyileştirmek zorundasınız. Bize verilecek ikramiyeleri, biz o ay içinde piyasalara süreriz. Yurtiçinde veya yurtdışında bankalara hesap açtıramayız. Banka promosyonlarımızı vermek zorunda olan bankaları da koruyorsunuz. Hep kanun tanımazlık, hep kanun tanımazlık. Promosyon hakkımızdır."

"Bu kadar emekli düşmanlığı niye?" diye soran Ceylan, "Sizlerin emekliliği Huber Köşkü'nde ama evi olmayan emeklileri düşünmüyorsunuz. Kira nedir bilmiyorsunuz. Sağlığımıza gelince, sağlık reformu adı altında emekliler sömürülüyor. Sağlığa en çok ihtiyaç duydukları bir sırada emeklilerin ekonomik durumlarını çok sarsıyor. Hastane kapılarında çile çekiyorlar. Emeklilik, ölüme terk edilmek değildir. Bu yaşlarımızda çocuklarımız ve torunlarımızla, maddi sorunlarla boğuşmadan rahat etmek istiyoruz. Yetti artık, insanca yaşamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Tüm Emekli-Sen Balıkesir Şubesi üyeleri, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.