Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 17 yaşındaki Mehmet S.'nin sentetik uyuşturucu vererek ölümüne sebebiyet verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak Bandırma M Tipi Cezaevi'ne konuldu.

17 Eylül Mahallesi'nde kapalı pazar yeri inşaatında yerde yatan kişiyi gören vatandaşlar, polise haber verdi. Kimliği Mehmet S. olarak belirlenen bu kişi, 112 Acil Servis ekiplerince Bandırma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Mehmet S., müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis, Mehmet S.'nin ölümüne sentetik uyuşturucu kullanmasının yol açtığı iddiası üzerine çalışma başlatarak, Çınarlı Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenledi. Sakarya'ya uyuşturucu temin ettiği ileri sürülen Türkan G., kızı Şükriye G.'nin yaşadığı eve giden ekipler, bu kişileri gözaltına aldı. Anne ve kızı emniyetteki ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkartıldı.

Nöbetçi mahkemede Türkan G.'nin ifadeleri doğrultusunda Halil K. (25) isimli bir kişi daha Çınarlı Mahallesi'ndeki konutunda gözaltına alındı. Zanlılar nöbetçi mahkemede sorgulamalarının ardından uyuşturucu ticareti yapmak ve ölüme sebebiyet vermekten dolayı tutuklanarak Bandırma M Tipi Cezaevi'ne konuldu.