Adana'da sahte imzalarla mudilerin yaklaşık 1 milyon 200 bin lirasını zimmetine geçirdiği öne sürülen banka çalışanı 35 yaşındaki Ö.T. tutuklandı.

İddialara göre, olay şöyle gerçekleşti. Ö.T., bankada yüksek miktarda paraları olan ve uzun süreden beri işlem yaptırmayan aralarında iş adamları ve emlakçıların da olduğu kişilere ait hesaplardan sahte imzalarla para çekti. Adı açıklanmayan bir iş adamı, 10 gün önce bankadaki hesaplarını kontrol etti. Parada eksilme olduğu fark edince cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu, banka yönetimine de durumu iletti.

Şikayet üzerine harekete geçen kamu bankası müfettişleri, Ö.T.'nin müşteri hesaplarından sahte imzalarla 1 milyon 200 bin lirayı zimmetine geçirdiğini belirledi. Hesaplarından izinsiz para çekildiğini fark eden başka müşteriler ile müfettişler de tespit ettikleri, sahte imzalarla azaltılan hesaplarla ilgili de savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro ekipleri, suç duyuruları üzerine banka memuru Ö.T.'yi gözaltına aldı. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Ö.T. '5411 Sayılı Bankacılık Kanunu'na aykırılık suçundan tutuklandı.
Ö.T.'nin müşterilerin hesabından çektiği paralarla bahis oynayıp kaybettiğini söylediği öğrenildi.