Balyoz darbe planı belgelerini yayınladığı gerekçesiyle tutuklanan gazeteci Mehmet Baransu’nun avukatı Sercan Sakallı, müvekkilinin proje mahkeme sulh ceza hakimlikleri tarafından özgürlüğünden mahrum bırakıldığını belirtti. Sakallı, “Gün gelip muktedirle karşı karşıya gelince Baransu’yu tutukladılar.” dedi.

Kalemime Dokunma Platformu’nun internet üzerinden 24 saat sürecek canlı yayınına katılan Avukat Sercan Sakallı, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan müvekkili Mehmet Baransu’nun niçin tutuklandığını anlattı. Sakallı, “Müvekkilim muhalif bir gazeteci. Vesayetin karşısında dimdik durdu. Bu kapsamda çok ciddi haberler yaptı. Gün gelip muktedirle karşı karşıya gelince Baransu’yu tutukladılar. 120 gündür esaret altında. Özellikle proje mahkemelerin kararıyla özgürlüğünden mahrum bırakıldı. Bunun hiçbir hukuki açıklaması yok. Dönemin başbakanı da ‘proje’ demişti. Baransu ve muhalif isimler, rövanşist duygularla tutsak edildi. Daha önceki dönemde seçim propagandasını darbecilerle mücadele üzerine kuran iktidar, bugün darbecilerle kol kola girerek Baransu’yu tutukladılar. Belli grupların ittifakıyla Baransu içeride.” şeklinde konuştu.

Balyoz davasına verilen beraat kararına değinen Avukat Sakallı, “Anayasa Mahkemesi’nin yeniden yargılama kararı üzerine Balyoz sanıklarına beraat verildi. 17 Aralık sürecinden sonra bir cumhuriyet başsavcıvekili, kararı 7 sanık yönünden temyiz etti. Balyoz belgelerinin darbe teşebbüsü olarak değerlendirmeye yeter belgeler olduğu ve bu 7 sanığın cezalandırılması gerektiğini belirtti. Bu da mahkemeler üzerindeki siyasi baskıyı ortaya koyan bir örnektir.” dedi.