Çözüm süreciyle başlayan barış ortamına dikkati çekmek amacıyla 6 ay önce bisikletiyle Türkiye turuna çıkan Ozan Yılmaz, sürecin 'buzdolabı'na konulmasına rağmen barış için pedal çevirmeye devam ediyor. Şimdiye kadar 9 bin 500 kilometre giderek 51 ili gezen Yılmaz, barış turunu aralık ayında tamamlamayı amaçlıyor.

İzmir'de yaşayan Ozan Yılmaz, üniversiteden mezun olduktan sonra barış için pedal çevirmeye karar verdi. Bisikletiyle 19 Nisan’da İzmir’den yola çıkan Yılmaz, çözüm sürecinde yaşanan barış ortamına dikkati çekmek istiyordu. Ancak 6 ay önce başladığı yolculuğu devam ederken, çözüm süreci bitti. Son aylarda artan terör olaylarına rağmen Türkiye turundan vazgeçmeyen Ozan Yılmaz, barış için pedal çevirmeye devam ediyor.

İzmir’den başladığı yolculuğunda Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki tüm şehirleri gezen Yılmaz, Karadeniz üzerinden 51. durağı Çorum’a geldi. Gittiği yerleri blog sayfasından takipçileriyle paylaşan Yılmaz, çektiği fotoğraflarla Türkiye’nin güzelliklerini gözler önüne seriyor. Çorum ziyaretine de Hititler’in başkenti Hattuşa’dan başlayan genç bisikletçi, Alacahöyük’e de uğradıktan sonra Çorum kent merkezine geldi. Burada kendisine refakat eden bisikletçilerle şehir turu yapan Yılmaz, kentin tarihi ve kültürel güzelliklerini fotoğrafladı.

İç Anadolu’nun ardından Marmara’ya giderek Türkiye turunu aralık ayında İzmir’de tamamlayacağını kaydeden Ozan Yılmaz, şimdiye kadar 9 bin 500 kilometre yol kat ettiğini anlattı. Güneydoğu ve Doğu’nun tüm illerini gezdiğini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti: “Turda karşılaştığım insanlar en çok Güneydoğu gezimin nasıl geçtiğini soruyor. Ben gittiğimde seçim dönemiydi. Maalesefki üzücü olaylar başlamamıştı. O bölgenin sıcak kanlı ve misafirperver halkı beni içtenlikle ağırladı. Çok güzel günler yaşadım orada. Sonraki süreçte yaşanan savaş ortamından dolayı acı kayıplarımız oldu. Yola çıktığımda amacım barış için pedal çevirmekti. Yaşanan olaylara rağmen hala yollardayım. Barış için pedal çevirmeye devam ediyorum.”

Bölgeler arasında köprü olmaya çalıştığını da anlatan Yılmaz, “Doğudan aldığım bir kitabı veya oyuncağı Karadeniz’deki çocuğa götürüyorum. Böylece barış için aradaki köprüyü sağlamaya çalışıyorum. Bu amaçlarla yollardayım. Bunun yanısıra yerel tohum topluyorum. İthal tohum yerine bizim kendi doğal tohumumuzun yaygınlaşması için. Çeşitliliğin artması için takas yapıyorum. Fidanlıklardan aldığım fidanları da okul bahçelerine dikiyorum. Okuldaki çocukların fidan ve ağaç sevgisiyle yetişmesini istiyorum.” diye konuştu.

Yağmura aldırış etmeden şehir turunu tamamlayan Ozan Yılmaz, Amasya’ya hareket etti.