Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerini eleştirerek, "Bunların ismi farklı ama hepsinin ortak ismi eski Türkiye partisi." dedi.

AKP'nin Tokat mitinginde konuşan Davutoğlu, ilk olarak Türk Hava Yolları'nın gençlere yaptığı indirimi duyurdu. Davutoğlu, "Türk Hava Yolları ile konuştuk. Bugün de kararı çıkardılar. 12-25 yaş arasındaki gençler, dünyanın neresine giderlerse gitsinler, Türk Hava Yolları'nın biletleri yüzde 30 indirimli olacak" diye konuştu.

Merkez bir ülke kurduklarını savunan Davutoğlu, "CHP'nin haberi yok. Benim 2001'de bastırdığım kitabımın arka sayfasında yer alan bu projeyi yeni fark etmiş. Kılıçdaroğlu okumuyor, okuma özürlü ayrıca hafıza özürlü. Afrika'nın Asya'nın merkezi zaten Türkiye oldu. Kılıçdaroğlu sen uyuyorsun! Kılıçdaroğlu'nun haberi yok, biz Bakü-Tiflis-Kars yoluyla Marmara'yı buluşturduk. Pekin'le Londra'yı buluşturuyoruz." açıklamasında bulundu.

MHP ve HDP'nin perde arkasında işbirliği içinde olduğunu iddia eden Davutoğlu, şöyle devam etti: "Hepsi bir ağızdan AK Parti'ye iftira atıyor. Suçluyu tespit ettik, daha önceden DHKP-C'den tutuklanmış bir terörist. DHKP'nin irtibatına bakacaklarsa Savcı Selim Kiraz'ı şehit edenlerin çağırdıklarına baksınlar. Bu seçimlere giderken kim şiddet çıkartırsa onun karşısında AK Parti duracak. Şimdi bu HDP Eş Başkanı'na soruyorum. Bir tek AK Parti mensubu şiddete bulaşmadı. Senin kardeşin nerede? İşte siyaset meydanı... Çıkın mertçe yarışın. IMF kapısında bekleyen, en küçük devlete el açan, hasta adam gibi duran Türkiye'ye dönecek misiniz? Tek yönlü yollardan duble yollara döndük. Duble yolları otoyollara dönüştüreceğiz. Devlet Hastaneleri kurduk, sağlık sistemini tamamen değiştirdik. İlaç kuyruğu bekleyeni görüyor musunuz? Kılıçdaroğlu'nun SSK döneminde emekliler kuyruklarda ölüyordu. Türkiye artık merkez ülke, Türkiye bir çınar, altına sığınan herkesi istikrara, barışa götüren bir ülkedir."