Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Aydın İstasyon Meydanı'nda düzenlediği mitingde bir kısım basına yine akreditasyon (yasak) uygulandı. Aydın Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından mitingi takip için basın çalışanlarına verilen kartlar Başbakanlık korumalarının akreditasyonuna takıldı. Miting alanına basın girişi kontrolünde valilik listesinde isimleri bulunan muhabirler Osman Akçay ve Erdal Özdemir listede adları olmadığı gerekçesiyle mitinge alınmadı. Valiliğin verdiği miting tanıtım kartını görevlilere gösteren muhabir Osman Akçay, görevli tarafından ismi elindeki listede olmadığı gerekçesiyle miting alanına alınmadı.

Başbakan’ın mitingini izlemek için valilik tarafından istenen belgeleri verdiğini ve yaka kartını alarak miting alanına gittiğini belirten Osman Akçay, “Miting alnına giriş için diğer basın çalışanlarıyla girişe gittim. Başbakanlık koruma polisine kartımı gösterdim. Bana 'listede adınız yok' dedi. Ben de Aydın Valiliği’nden aldığım akreditasyon yaka kartımı gösterdim. Listede adınız yok giremezsiniz dedi. Başbakan’ın mitingine alınmadık.” dedi.

Yaşananları 'rezalet' olarak nitelendiren muhabir Erdal Özdemir de, “Basın girişinde görevli Başbakanlık görevlileri listede adımın olmadığını, mitinge alamayacağını söyledi. Ben de Aydın Valiliği’nin verdiği akredite kartımı gösterdim. Görevli, kimlik olabilir listede adın yok diyerek mitinge alınmadım.” diye konuştu.

Aydın’da yerel basın adına doğruları dile getiren bir gazete olduklarını belirten Bakış Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sami Solak, “Uygulanan akreditasyon Aydın basını ve Türk basını adına utanç verici. Herkesin canlı izleyebildiği bir mitingde yerel basına akreditasyon uygulanmasının amacı ne olabilir? Sayın başbakanın hep birlikte Yeni Türkiye sözü sadece meydanlarda bir nutuktan öte bir şey değil. Böyle birlik ve beraberlik nasıl olacak? Bu yasak bize değil, Türkiye’deki basına, insanların haber alma özgürlüğüne uygulanmıştır. Bu haksız ve hukuk dışı uygulamayı kınıyoruz.” şeklinde tepki gösterdi.