Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gaziantep'te katıldığı toplantıda vakıf üniversitesi kurucularına övgüler yağdırdı. Gaziantep'e kazandırılan Hasan Kalyoncu, Zirve ve Sanko üniversitelerine atıfta bulunan Babacan, bu işlere kaynak ayıranları tebrik ettiğini söyleyerek, “Bu çok yüksek bilinç seviyesinin tezahürü.” dedi.

Babacan, Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'nde ticaret ve sanayi alanındaki oda ve borsalar tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Gaziantep Ekonomik İstişare Forumu'na katıldı. Burada konuşan babacan, eğitim alanında şehre kazandırılan unsurlara dikkat çekerek, vakıf üniversitelerine önemli bir alan ayırdı. 2006'da kurulan Gaziantep Üniversitesi'nin ardından, 2008'de Hasan Kalyoncu, 2009'da Zirve, 2013'de de Sanko üniversitelerinin şehre kazandırıldığını aktaran Babacan, “İşte Gaziantep müteşebbisinin, Gaziantep insanının nasıl kendi şehrine ve kendi ülkesine katkıda bulunmak için büyük bir özveri gösterdiğinin belki de en güzel örnekleri işte bu özel vakıf üniversiteleri. Gerçekten kuranları, emeği geçenleri, bu işlere kaynak ayıranları ben özellikle tebrik etmek istiyorum. Bu çok yüksek bilinç seviyesinin tezahürü. Belli bir kapasiteye ulaşan, belli bir iş çapının üzerine ulaşan, belli bir birikim sağlayan sanayicimiz zaten vergilerle yaptığı devlete destek bilincini bakıyorsunuz eğitim alanında da gayet güzel bir şekilde ortaya koyuyorlar. Biz bu vakıf üniversitelerimizi, özel üniversitelerimizle gerçekten gurur duyuyoruz. Memlekete yapılacak en iyi hizmet.” ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'NİN YARGI ALANINDA ŞİDDETLİ REFORMA İHTİYACI VAR'

Türkiye'nin şiddetle ihtiyaç duyduğu reformlardan birinin yargı olduğunu dile getiren Babacan, eğitime dikkat çekti. Eğitimde en önemli konunun öğretmen olduğunu dile getiren Babacan, “İyi öğretmen yetiştirmek. Öğretmenleri alırken dikkatli seçmek. Performanslarını iyi takip etmek, performanslarına göre ödüllendirmek çok önemli. Mutlaka başarının bir karşılığı olacak. İyi performans ortaya koyanla koymayanın bir değerlendirmesi yapılacak. Bu pek çok alan için geçerli. Eğitim için de geçerli. Bugün dünyanın eğitimin en iyi olduğu ülkelere bakın. Nasıl başarmışlar. İyi bir öğretmen stratejisiyle başarmışlar. Bizim de buna önümüzdeki günlerde dikkat etmemiz gerekecek. Türkiye'de bu alanda ilerlemek istiyorsak, daha daha yüksek katma değer üreten ekonomi olmak istiyorsak eğitim reformuna dikkatlice eğilmek gerek.” şeklinde konuştu.

Siyasi istikrara vurgu yapan Babacan, üzerine makro ekonomik istikrar daha sonra da binanın asıl fonksiyonel bölümlerinin nasıl inşa edildiğinin önemine vurgu yaptı. Babacan, “Burada da mikro ekonomik reformlar, özellikle yapısal reformlar en önemli konumuz. Türkiye'de siyasi istikrar zeminini sağlam tutuyoruz. Üzerine makro ekonomik istikrarı da sağlam tutmaya çalışıyoruz. En önemli ihtiyacımız şuanda reformlar. Bu reformları da 25 ayrı dönüşüm programıyla detaylı bir şekilde açıkladık.” değerlendirmesinde bulundu.

Babacan, konuşmasının ardından Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu'nun moderatörlüğünde, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte iş dünyasından gelen soruları cevaplandırdı.