2015 Kış Sezonu Erzurum Basın Emekçileri 1. Amatör Snow Tube ve ferdi kızak yarışları Palandöken'de gekçekleştirildi. Ulusal ve yerel basın kuruluş çalışanlarının katıldığı yarışmalarda Cihan Haber Ajansı muhabiri Orhan Yıldırım kızak yarışlarında ikincilik elde etti.

Polat Renaıssance Otel tarafından Palandöken'deki otel pistinde gazeteciler kızak ve snow tube yarışlarında birinci gelmek için ter döktü. Kızakta 25, Snow Tube'de 10 basın çalışanı eksi 6 derece soğukta yarıştı. Renkli görüntülerin yaşandığı yarışlar, dostluk havasında tatlı bir rekabet içerisinde gerçekleşti. Yarış öncesinde otel yönetimi basın emekçilerine ikramda sıcak içecek ikramında bulundu. Erzurum Erkek Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından, meşaleli kayakçılar, kar üstü araçları havai fişek eşliğinde gösteri gerçekleştirdi.

Poleat Renaıssance Otel Müdürü Bora Kamber, yoğun çalışma temposunda çalışan gazeteciler için düzenledikleri yarışmalara katılımın yüksek olmasından mutluluk duyduklarını söyledi. Kamber, yarışları düzenlemekteki amaçlarının basın çalışanları arasında alanda yaşanan rekabet duygusunu, sportmence ve centilmence kış sporlarına yansıtmak olduğunu dile getirerek, "Bugün haber için değil, kar üstünde centilmence ve sportmence dostluk için yarışacağız." diye konuştu.

Eleme usulü düzenlenen ferdi kızak yarışlarında Emniyet Müdürlüğü Basın Protokol şubesinden Murat Acar birinci, Cihan Haber Ajansı Muhabiri Orhan Yıldırım ikincilik elde etti. Snow Tube yarışlarında ise DHA Muhabiri Turgat İpek birincilik elde etti. Yarışlar ödül töreni ile sona erdi.