DSP Antalya milletvekili aday adayı ziraat mühendisi Zeynep Çakal, kadına yönelik her türlü şiddet, taciz, tecavüz, saldırı ve cinayeti lanetlediklerini söyledi. Ülkedeki kadın cinayetlerinin son 3 yıl içinde en ileri düzeye yükseldiğini belirten Çakal, bunun yegane sorumlusunun da siyasi iktidar olduğunu kaydetti.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde seçim çalışması yapan Çakal, Mersin’in Tarsus ilçesinde 20 yaşındaki üniversiteli Özgecan Aslan'ın hunharca öldürülmesinin derin üzüntüsü içinde olduğunu ifade etti. Özgecan'ı hunharca katledenlerin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini belirten Çakal, başka Özgecan'ların hayatlarını kaybetmemesi için bu tür vakalarla ilgili cezai müeyyidelerin artırılması gerektiğinin altını çizdi.

Toplumu şekillendiren ana gücün kadın olduğunu ve kadına karşı her türlü şiddete karşı 'dur' demek için toplumsal bilincin oluşması gerektiğini vurgulayan Çakal, "Maalesef ülkemizde kadın cinayetleri hat safhaya ulaştı. Geçen yıl 300 üzerinde kadın değişik nedenlerle cinayete kurban gitti. 20 yaşındaki Özgecan vahşice katledildi. Bir ülkede kadının can güvenliği yoksa hiç kimsenin yoktur. DSP olarak kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyor ve lanetliyoruz. Yetkililerin, başka Özgecan'lar hayatlarını kaybetmemesi için gerekli yasal düzenlemeleri yapmasını istiyoruz." diye konuştu.