Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ünye İlçe Başkanı İbrahim Orhan Bodancı, Fuat Avni adlı Twitter kullanıcısının 200 kişinin tutuklanacağına yönelik iddialarına sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'çıkmaz bir bataklığa' girdiğini iddia eden Bodancı, “Erdoğan’ın ulusal mahkemelerde yargılanacağı, hiçbir dokunulmazlık zırhının o görüntülerin önüne geçemeyeceği ispatlanmıştır. MİT TIR'larının görüntüleri her şeye yetmektedir.” dedi.

Bodancı, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Twitter fenomeni Fuat Avni’nin bu zamana kadar söylediği şeylerin hepsi gerçekten doğru çıktı. Maalesef şu anda Cumhurbaşkanlığı makamı da, Başbakanlık makamı da boş bir durumdadır. Kimin Başbakan, kimin Cumhurbaşkanı olduğu da belli değildir. Diktatörler kendisine muhalif kimseyi istemezler. Herkesin kendisine biat etmesini isterler. Biat etmeyen herkesi de sindirmeye cezaevlerine, zindanlara atma ile korkutarak kendi diktatörlüklerini sağlamlaştırmaya çalışırlar ama diktatörlerin ömrü hep az olmuştur. Bunu da hatırlamalarında fayda olduğunu ifade edeyim. MİT Tırlarındaki o kaçak silah Can Dündar imzalı haber ile yayınlandıktan sonra Cumhurbaşkanı televizyon kanallarında 'bunun hesabını soracağım. Bunun gereğini yapacağım. Bu caniler bunun hesabını verecekler.' diyebilecek kadar tarafsızlığını yitirmiş Cumhurbaşkanı’ndan bahsediyoruz. Can Dündar 2002 seçimlerinde 'halkın adamı, halkın içinden gelen bir Başbakan' diye yaptığı haberler ile Erdoğan’ı eşi bulunmaz lider diye tanıtıyorlardı. O zaman Can Dündar ve diğer gazeteciler çok iyiydi, çok saygı değerlerdi. Büyük kalemlerdi. Büyük gazetecilerdi de şimdi mi kötü oldular.

ERDOĞAN, LAHEY MAHKEMELERİNDE TERÖRE YATAKLIKTAN YARGILANACAK

Şimdi bizi Lahey’de mahkemelerde teröristlere yardım eden, yataklık yapan bir ülke konumuna düşeceğimiz bir konuda ifşa ettikleri için mi kötü oldu? Ben Can Dündar’ı da şahsen çok yakinen tanıyan birisiyimdir. Can Dündar 8 Haziran tarihinde CHP’nin iktidar olduğu zamanda da genel başkanımızın olursa eksiklerini de yazacağından emin olduğum, dürüst bir gazetecidir. Dolayısı ile burada yanlış olan Can Dündar gibi gazeteciler değil, burada yanlış olan diktatörlüğe gitmeye çalışan, çıkmaz bir bataklığa düşmüş Erdoğan’dır. Erdoğan, artık bu hukuk tanımazlıktan, diktatörlükten derhal elini ayağını çekmesi gerekir.”