İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde bir program düzenlendi.

25 Eylül 2013'te yapılan açılış töreni ve konvoydan sonra hafta boyunca okullarda gerçekleştirilen Yangın ve Deprem Risk Analizleri, Yangın ve Deprem Tatbikatları , Yerel televizyon ve radyolarda bilinçlendirme programları , kamu kurum ve kuruluşları ziyaretlerinin ardından, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde sinevizyon gösterisi , Belediye Konservatuarı Türk Halk Müziği Sanatçılarının Konseri ile yılın itfaiyecilerine, AKMOD elemanlarına ve gönüllü itfaiyecilerine plaket töreni düzenlendi.

Programa katılan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz yaptığı konuşmada; itfaiye teşkilatının güçlendirilmesi için her türlü desteği sağladıklarını ve sağlamaya devam edeceklerini belirterek bugün gelinen noktada, Kahramanmaraş İtfaiye Teşkilatı'nın bölgemizin en güçlü itfaiyeleri arasında gösterildiğini söyleyerek itfaiye personelinin fedakar çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmanın ardından Başkan  Poyraz; yılın itfaiyecisi seçilen Adnan Gökyardım, Nimetullah Aksoy, Muhittin Köken, Ramazan Kelsoy, Cihat Yurtsuz, Hamdi Ceylan ve M.Akif Dağ'a, yılın AKMOD (Arama Kurtarma Moral Destek ) ekibi elemanlarından Erol Yurdalan, Muhammed Kılıçsallayan, Eshabil Tekyıldız, Ömer Seyfettin Çalık, Leyla Nergiz, Gökdeniz Narlı ve Çetin Canlı'ya plaketlerini bizzat takdim etti.

Törende söz alan İtfaiye Müdürü ve AKMOD Başkanı Cahit Küçükönder ; planlanan etkinliklerle , itfaiye haftasının dolu dolu ve geçtiğini , bu etkinliklerin tüm yıla yayılacağını belirtti.

Büyük bir coşku ile geçen programda; Yangın Güvenliği ve Tedbirleri anlatıldı. Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Teşkilatı ve AKMOD ekibinin dünden bugüne gelişimi ile ilgili sinevizyon gösterileri yapıldı.

Program sonunda tüm katılımcılar ve öğrenciler, belediye konservatuarı sanatçılarının verdiği halk müziği konserinde gönüllerince eğlenerek stres attılar.